Iohannis: România va continua să sprijine Ucraina, atât timp cât va fi necesar

România va continua să sprijine Ucraina, atât timp cât va fi necesar, iar găzduirea hub-ului pentru instruirea piloţilor de avioane F-16, inclusiv ucraineni, reprezintă un exemplu clar al acestui angajament, spune preşedintele Klaus Iohannis.

98 afișări
Imaginea articolului Iohannis: România va continua să sprijine Ucraina, atât timp cât va fi necesar

Iohannis: România va continua să sprijine Ucraina, atât timp cât va fi necesar

„Vizita domnului Prim-ministru (Xavier Bettel, Prim-ministrul Marelui Ducat al Luxemburgului (n.r.) şi prezenţa militarilor luxemburghezi în România dovedesc puterea Alianţei Nord-Atlantice şi prietenia româno-luxemburgheză. Prin efortul comun al militarilor noştri, români şi luxemburghezi, împreună cu ceilalţi aliaţi, sporim capacitatea de răspuns a NATO la ameninţările actuale de securitate”, spune Klaus Iohannis.

El afirmă că România „reprezintă astăzi un centru important al posturii întărite de descurajare şi apărare a NATO pe Flancul Estic şi la Marea Neagră, regiune de interes strategic pentru securitatea spaţiului euroatlantic”.

„Grupul de Luptă NATO de la Cincu, care reuneşte militari din Franţa, Belgia, Ţările de Jos şi Luxemburg, constituie nucleul acestei construcţii aliate. Mulţumesc militarilor din Statele Unite, Franţa, Belgia, Polonia, Portugalia, Spania, Macedonia de Nord, Luxemburg şi Marea Britanie pentru prezenţa şi activitatea în cadrul diferitelor structuri NATO din ţara noastră. Împreună cu Aliaţii, vom întări pe mai departe structurile NATO de pe teritoriul României, în special acest Grup de Luptă”, adaugă şeful statului.

El reafirmă că România va continua să sprijine Ucraina, „atât timp cât va fi necesar”.

„Găzduirea hub-ului pentru instruirea piloţilor de avioane F-16, inclusiv ucraineni, reprezintă un exemplu clar al acestui angajament. Profesionalismul, devotamentul şi tăria de caracter care vă definesc fac ca NATO să fie cea mai puternică alianţă politico-militară din istorie”, încheie Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici