Iohannis ştie ce conţine memorandumul mutării ambasadei la Ierusalim: Greşeala a fost făcută

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că ştie ce conţine memorandumul secret care prevede mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, adăugând că greşeala Guvernului de a nu-l consulta înainte de a porni demersul a fost făcută, dar că acum eroarea trebuie îndreptată.

10395 afișări
Imaginea articolului Iohannis ştie ce conţine memorandumul mutării ambasadei la Ierusalim: Greşeala a fost făcută

Iohannis ştie ce conţine memorandumul mutării ambasadei la Ierusalim: Greşeala a fost făcută

Întrebat dacă a văzut memorandumul Ministerului Afacerilor Externe pe tema mutării ambasadei României din Israel, Klaus Iohannis a răspuns: "Da, ştiu ce conţine. Părerea mea a rămas aceeaşi. Guvernul nu trebuia să se apuce de o temă care este a preşedintelui fără să discute cu preşedintele. Greşeala a fost făcută. Ceea ce trebuie acum să facem în continuare este să o reparăm, fiindcă nu am absolut niciun interes şi România, ca stat, nu are absolut niciun interes să îşi strice relaţiile foarte bune de prietenie, de exemplu, cu Israelul, pentru nişte politicieni care nu au înţeles care este rostul lor."

Chestionat dacă memorandumul încalcă cumva prevederile legale sau Constituţia, şeful statului a replicat: "După cum memorandumul este secret, nu pot spune. Doar unii au fugit la televizor şi au povestit despre memorandum."

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că relocarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim este o "dorinţă legitimă", precizînd că toate întâlnirile oficiale au loc la Ierusalim. Liderul PSD a spus că premierul israelian, Benjamin Netanyahu, nu poate decât să sprijine intenţia României de a muta ambasada la Ierusalim.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că relocarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim este o "dorinţă legitimă", precizînd că toate întâlnirile oficiale au loc la Ierusalim.

Liviu Dragnea a spus că premierul israelian, Benjamin Netanyahu, nu poate decât să sprijine intenţia României de a muta ambasada la Ierusalim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici