Iohannis: Sunt pregătit să lucrez cu premierul Ponta dacă ajung preşedinte. Colaborare, nu coabitare

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, că este pregătit să lucreze cu premierul Victor Ponta în situaţia în care va câştiga alegerile prezidenţiale, el arătând că ar avea cu Ponta o colaborare instituţional corectă şi nu o coabitare.

777 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Sunt pregătit să lucrez cu premierul Ponta dacă ajung preşedinte. Colaborare, nu coabitare

Iohannis: Sunt pregătit să lucrez cu premierul Ponta dacă ajung preşedinte. Colaborare, nu coabitare

Întrebat, într-o emisiune la Realitatea TV, dacă este pregătit să lucreze cu un premier în persoana lui Victor Ponta, Iohannis a răspuns: „Evident că da”.

„Mai devreme sau mai târziu această colaborare – nu coabitare, colaborare - este obligatorie. E părerea mea şi aşa scrie şi în Constituţie – oricine este preşedinte şi oricine este premier, cei doi sunt obligaţi să colaboreze”, a spus Iohannis.

„În situaţia în care aş ajunge la Preşedinţie şi Victor Ponta rămâne prim-ministru, această colaborare ar fi una instituţional corectă, din punctul meu de vedere, dar fără sinergii deosebite. Deci s-ar lucra corect instituţional, preşedintele ar opri anumite excese, primul-ministru probabil ar fi obligat să-şi facă treaba la Guvern”, a adăugat Iohannis.

El a menţionat că problema s-ar pune cu totul altfel dacă ar câştiga alegerile prezidenţiale, iar PNL ar ajunge la guvernare.

„Abia atunci am putea să avem un efect de sinergie, o colaborare foarte bună instituţională între preşedinte şi Guvern”, a spus Iohannis.

El a precizat, pe de altă parte, că Guvernul actual nu se va schimba până în ianuarie 2015 chiar dacă alegerile prezidenţiale vor fi câştigate de candidatul dreptei.

„Tot acest guvern va rămâne, fiindcă este dat de majoritatea parlamentară. Această schimbare se va produce însă cel mai târziu în 2016, când vom avea alegeri parlamentare şi eu sunt convins că atunci vom câştiga alegerile şi vom guverna. E posibil să avem o schimbare de guvern mai repede decât alegerile parlamentare, dar acest lucru nu se produce automat sau imediat după prezidenţiale”, a mai spus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici