Iohannis: Ziua Limbii Române e o sărbătoare a tuturor românilor, a cetăţenilor Republicii Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis a spus miercuri, la Palatul Cotroceni, după ce a decorat şapte profesori de limba română, că Ziua Limbii Române este o sărbătoare a tuturor românilor din ţară şi din afara greniţelor, a cetăţenilor Republicii Moldova.

687 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Ziua Limbii Române e o sărbătoare a tuturor românilor, a cetăţenilor Republicii Moldova

Iohannis: Ziua Limbii Române e o sărbătoare a tuturor românilor, a cetăţenilor R. Moldova

"De Ziua Limbii Române, celebrăm împreună esenţa spiritului şi a identităţii româneşti, liantul care ne conectează, dincolo de graniţe, pe toţi cei care simţim şi vorbim româneşte. Este o sărbătoare a tuturor – indiferent de religie sau de apartenenţă etnică - români din ţară şi din afara graniţelor, cetăţeni ai Republicii Moldova, care, tot astăzi, sărbătoresc «Limba noastră». Acesta este numitorul comun al identităţii noastre şi unul dintre cele mai importante daruri pe care le putem transmite generaţiilor următoare", a spus preşedintele, după ceremonia de decorare.

Preşedintele a transmis "La mulţi ani" tuturor celor care simt şi vorbesc româneşte, indiferent de locul în care se află.

Iohannis le-a spus celor şapte profesori, decoraţi cu Meritul pentru Învăţământ în grad de Cavaler, că în contextul unei lumi interconectate permanent, al globalizării şi digitalizării, această profesie aduce cu sine noi provocări. "Profilul noilor generaţii de elevi se schimbă, iar capacitatea profesorilor de a-şi îndeplini misiunea trebuie să se adapteze acestor evoluţii", a spus şeful statului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici