Ion Cristoiu: Bătălia pentru şefia PNL a început deja: Florin Cîţu e cu fripturile, Ludovic Orban, cu adeziunile

  • Ion Cristoiu: Biroul Politic Judeţean al Partidului Naţional Liberal Maramureş a votat, vineri, 5 martie, într-o şedinţă extraordinară, decizia de susţinere a candidatului Ludovic Orban pentru un nou mandat de preşedinte al partidului. Cu puţin timp mai înainte, un gest asemănător a făcut filiala Judeţeană Vrancea.
  • Ion Cristoiu: Decizia celor de la Maramureş de a-l susţine pe Ludovic Orban la şefia PNL stîrneşte nedumeriri. Dacă luăm în calcul că drept contracandidat este aruncat în joc Florin Cîţu, care este premier, putem bănui şi o altă ipoteză. Ca premier Florin Cîţu are pîinea şi cuţitul, are mălaiul, caşcavalul pe care să-l dea liderilor PNL
  • Ion Cristoiu: Împins de gruparea adversară Florin Cîţu încearcă în această perioadă să mituiască organizaţii locale cu banii de la guvern. Şi atunci şi Ludovic Orban contracarează, la rîndu-i, prin gruparea sa, această campanie. Ceva gen, Nu cădeţi în mrejele lui Florin Cîţu, pentru că PNL îl susţine pe Ludovic Orban
10941 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Bătălia pentru şefia PNL a început deja: Florin Cîţu e cu fripturile, Ludovic Orban, cu adeziunile

Ion Cristoiu: Bătălia pentru şefia PNL a început deja: Florin Cîţu e cu fripturile, Ludovic Orban, cu adeziunile

Publicistul Ion Cristoiu lansează mai multe ipoteze legate de graba unor filiale locale ale PNL de a-l susţine pe Ludovic Orban la şefia PNL, în detrimentul premierului Florin Cîţu, la alegerile programate în luna septembrie, alegeri despre care nu ştim sigur dacă vor avea loc.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„ Potrivit unei ştiri din presă, Biroul Politic Judeţean al Partidului Naţional Liberal Maramureş a votat, vineri, 5 martie, într-o şedinţă extraordinară, decizia de susţinere a candidatului Ludovic Orban pentru un nou mandat de preşedinte al partidului. Comunicatul prin care ni se anunţă acest eveniment apelează la binecunoscutele argumente clişeu, folosite şi de alte organizaţii judeţene care au trimis adeziuni de acelaşi tip. Ludovic Orban ar fi condus partidul în vreme de pandemie, şi nu numai partidul, dar şi guvernul, şi iată România a supravieţuit cataclismului. Dacă nu era Ludovic Orban România mergea la terapie intensivă la nivel de planetă. Ludovic Orban a condus PNL în drumul către răsturnarea Guvernului PSD şi, în felul acesta, cu 12 luni mai devreme, a instaurat în România guvernarea de Dreapta.

Cu puţin timp mai înainte, un gest asemănător a făcut filiala Judeţeană Vrancea.

În cazul filialei de la Vrancea decizia ar putea fi explicată şi prin vizita pe care urma s-o facă Florin Cîţu, premierul PNL, în judeţ. Un fel de scuză faţă de Ludovic Orban, da, îl primim pe Florin Cîţu, îl aplaudăm, îl lustruim cu laude, dar noi sîntem cu dumneavoastră, şefu’. De ce au simţit nevoia cei de la Vrancea să facă un asemenea joc pe sîrmă? Pentru că gruparea adversară în PNL a lui Ludovic Orban îl susţine pe Florin Cîţu la şefia PNL. Cel care a lansat această tiribombă nu putea fi altul decît Rareş Bogdan. În interviul care a dat naştere la atîtea valuri acordat mie la Aleph News, Rareş Bogdan a dus elogii premierului Florin Cîţu. Ulterior, în alte intervenţii, prim vicepreşedintele PNL a cerut membrilor PNL să susţină toate măreţele acţiuni ca premier a lui Florin Cîţu. În interviu, dar şi în alte intervenţii de după, Rareş Bogdan l-a desemnat pe Florin Cîţu posibil candidat al Grupării anti-Orban la şefia PNL. Întrebat, nu de multe ori, deoarece Florin Cîţu nu acordă interviuri, e şi foarte greu pentru că moderatorii, cei care pun întrebări, ar trebui să aibă subtitrare pe burtieră ca să poată să-i pună următoarea întrebare şi eventual să dea din cap c-au înţeles, Florin Cîţu n-a zis nici da, nici nu. A sugerat însă că nu s-ar da în lături de la o eventuală candidatură.

De ce vrea să candideze Florin Cîţu la preşedinţia PNL? Pot fi multe răspunsuri la această întrebare. Poate fi faptul că i s-a umflat şi lui capul după ce gruparea Rareş Bogdan – Emil Boc a început să-l laude şi a anunţat că ar putea fi viitorul preşedinte al PNL. Poate fi vorba şi de o înţelegere secretă cu locatarul de la Cotroceni. Sau poate fi vorba, pur şi simplu, de o descumpănire a inteligenţei lui Florin Cîţu, o descumpănire caracteristică personalităţii sale încă de pe vremea cînd nu ajunsese nici măcar ministru al Finanţelor. Să ne amintim de alarmele sale de pe Facebook că-l urmăresc extratereştrii, că atunci cînd se duce la restaurant agenţi KGB privesc pe fereastră să vadă ce mănîncă el.

Decizia celor de la Maramureş de a-l susţine pe Ludovic Orban la şefia PNL stîrneşte nedumeriri.

Din cîte se ştie Congresul PNL trebuie să aibă loc în iunie 2021. Ludovic Orban a spus că poate să aibă loc în septembrie, în condiţii de pandemie. Oricum nu e stabilit nimic clar din acest punct de vedere. Sîntem la începutul lui martie şi pînă în septembrie va curge multă apă pe Dunăre, cum spune poporul român. Se pot întîmpla între timp multe lucruri în România şi în lume.

A începe de pe acum o campanie care de obicei se derulează cu o lună înainte de momentul istoric propriu-zis pare ciudat.

Pare ciudat pentru cine nu pipăie dedesubturile vieţii politice de la noi. Această campanie nu vizează o realitate din septembrie 2021, ci una din martie 2021. În nici într-un caz ea nu este îndreptată sau nu e menită să contracareze trăncănelile lui Rareş Bogdan pe diferite posturi de televiziune. Rareş Bogdan nu reprezintă nimic în PNL. A fost o vedetă folosită la 10 august pe post de trompetă isterică, apoi a adus un anumit procentaj în alegerile europarlamentare, nu ştiu dacă acum mai aduce măcar 0,5% PNL în sondaje. Nu are o organizaţie pe care să se sprijine, nu este un PNL-ist temeinic şi, mai ales, spre deosebire de Florin Cîţu şi de Ludovic Orban, n-are ce să le ofere în materie de caşcaval liderilor PNL din întreaga ţară.

Dacă nu e o campanie menită să contracareze un pericol care, repet, nu există, înseamnă că undeva, în culise, Ludovic Orban şi echipa sa ştiu lucruri care ne scapă nouă. Neavînd acces la măruntaiele vieţii politice din cadrul Coaliţiei de Centru-Dreapta şi mai ales din relaţia Cotroceni-PNL nu ne putem permite decît ipoteze.

 O ipoteză ar fi că Ludovic Orban şi ai lui ştiu că se pregăteşte ceva. Ce ar putea să se pregătească decît o devansare a Congresului?! Am mai povestit cum în ianuarie 2009, după alegeri, în PNL era linişte. Congresul PNL trebuia să se ţină prin iunie, ca şi acum. Preşedinte era Călin Popescu Tăriceanu. Şi deodată Ludovic Orban, la vremea respectivă aspirant doar la funcţia de prim vicepreşedinte, a trimis organizaţiilor o scrisoare prin care a cerut convocarea unui congres extraordinar, propunîndu-l deja pe Crin Antonescu. Congresul s-a desfăşurat în martie 2009. Crin Antonescu i-a luat locul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Putem presupune că şi acum Ludovic Orban ştie de un asemenea plan, un plan de care nu poate fi străin Klaus Iohannis.

În acelaşi timp, dacă luăm în calcul că drept contracandidat este aruncat în joc Florin Cîţu, care este premier, putem bănui şi o altă ipoteză. Ca premier Florin Cîţu are pîinea şi cuţitul, are mălaiul, caşcavalul pe care să-l dea liderilor PNL. Felul abuziv în care i-a dat primăriţei-starlete din Cîmpulung Muscel o sumă însemnată de bani din fondul de rezervă al premierului la rugăminte lui „Dănuţ” (citez pe Elena Lasconi) Barna, arată că premierul dispune de bani pe care îşi poate permite, în chip aiurea, să-i dea într-o parte şi-n alta. Cei care sînt în spatele lui Florin Cîţu nu pariază pe personalitatea lui Florin Cîţu – el nu e bun nici şef de comitet de bloc, d-apoi la un partid, la PNL, de premier nici nu mai vorbim – ci pe faptul că împins de gruparea adversară Florin Cîţu încearcă în această perioadă să mituiască organizaţii locale cu banii de la guvern. Şi atunci şi Ludovic Orban contracarează, la rîndu-i, prin gruparea sa această campanie. Creează imaginea publică de preşedinte al PNL care se bucură de susţinerea partidului. Ceva gen, Nu cădeţi în mrejele lui Florin Cîţu, pentru că PNL îl susţine pe Ludovic Orban.

Deocamdată nu au ieşit la lumină dedesubturile. Eu cred însă că vor ieşi şi atunci vom lămuri şi această bizarerie a politicii româneşti:

O serie de filiale judeţene ale PNL decid în şedinţe extraordinare să-l susţină la preşedinţia partidului pe Ludovic Orban, în condiţiile în care alegerile pentru şefia partidului, vor avea loc de-abia în septembrie, dacă vor avea loc”.

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici