Ion Cristoiu: La nivelul coaliţiei se simte că nu vom intra în Schengen pentru că a început să caute ţapul ispăşitor

  • Ion Cristoiu: De ce se opune guvernul olandez? La asta nu s-a răspuns în România. Se opune pentru că premierul e nebun? Se opune pentru că el şi partidul lui au nişte interese care ni se ascund nouă? Sau se opune pentru că se teme că va fi răsturnat? Pentru că acolo e o coaliţie făcută cu greu. Ca şi la Churchill, poate, dar nu vrea, sau chiar nu poate.
  • Ion Cristoiu: Dacă ajungem la concluzia că el nu poate deoarece în Olanda, la o anumită parte a electoratului există îndoieli în legătură cu România, atunci cea mai bună soluţie este următoarea să i se aranjeze dlui Iohannis sau dlui Ciucă o vizită oficială şi un interviu, la televiziuni unde să convingă.
  • Ion Cristoiu: Va fi o mermeleală. Probabil că nu se va reuni JAI-ul... dacă unul nu vrea, nu se întruneşte. Cred că soluţia vor fi declaraţii, şi ale olandezilor, da, domnule, merită, sunt foarte buni, dar să mai facem o comisie. Aţi observat şmecheria? Zic n-avem nimic, dar să mai verificăm şi, domnule, nu putem acuma repede
17476 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: La nivelul coaliţiei se simte că nu vom intra în Schengen pentru că a început să caute ţapul ispăşitor

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că la nivelul Puterii există semnale că România nu va fi admisă în spaţiul Schengen la sfârşitul acestui an şi atrage atenţia că oficialităţile de la Bucureşti spun doar că se opune Olanda, fără a explica şi de ce.

“Undeva, la nivelul coaliţiei de guvernare, se simte că nu vom intra în Schengen pentru că a început o chestie ciudată şi incorectă, anume să caute ţapul ispăşitor. Deja domnul Stănescu a spus azi de vină e USR, de vină e Dacian Ciloş. Dacă începi să spui că de vin sunt ăia, înseamnă că tu vrei ca în perioada următoare, dacă nu intrăm, să ai un ţap ispăşitor. E firesc să fie în bătălie, dar acum depinde de capacitatea celor acuzaţi să se apere. Eu am dat ca un semnal. E clar că nu poate fi nimeni de vină, că ei au fost primii care au şi indus acest sentiment că gata, intrăm”, a afirmat publicistul vineri seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la SMART TV.

Ion Cristoiu spune că sunt câteva întrebări la care liderii puterii ar trebui să răspundă legate de refuzul guvernului olandez condus de Mark Rutte privind admiterea României în Schengen.

“Dacă aţi observat, în intervenţiile publice de la noi, ale celor de la putere, avem o singură propoziţie: Olanda se opune. Olande se opune, cu ce, cu saboţii? Noi nu ştim. Poate că ăia de la SIE, care sunt mai deştepţi decât noi, poate consilierii lui Iohannis pot să-mi răspundă la următoarele întrebări: 1. E clar că admiterea, deocamdată, depinde de guvern. Guvernul olandez poate să nu ţină cont de niciun vot. Şi pentru că se duce în Consiliul JAI, zice da şi s-a terminat. 2. De ce se opune guvernul olandez? La asta nu s-a răspuns în România. Se opune pentru că premierul e nebun? Se opune pentru că el şi partidul lui au nişte interese care ni se ascund nouă? Sau se opune pentru că se teme că va fi răsturnat? Pentru că acolo e o coaliţie făcută cu greu. Ca şi la Churchill, poate, dar nu vrea, sau chiar nu poate. Şi dacă nu poate, ajungem la concluzia asta, poate să vină 200 de rachete de croazieră, marţieni că niciun politician de pe planeta asta nu riscă de dragul României să plece de la putere”, a susţinut publicistul.

În opinia sa, dacă premierul Rutte se opune pentru că riscă să fie răsturnat de la putere de propriul electorat, atunci Bucureştiul ar trebui să pornească o ofensivă mediatică prin care să convingă că România merită să intre în Schengen.

“Eu nu ştiu. Mie nu mi s-a spus. În afară de faptul că îndeplinim condiţiile tehnice şi se opune Olanda, Olanda care? Deci asta este. Şi de ce nu poate el. Dacă ajungem la concluzia că el nu poate deoarece în Olanda, la o anumită parte a electoratului există îndoieli în legătură cu România, atunci cea mai bună soluţie este următoarea să i se aranjeze dlui Iohannis sau dlui Ciucă o vizită oficială şi un interviu, la televiziuni unde să convingă. Dacă răspunsul e ăsta. Dar deocamdată nimeni de la Bucureşti nu a spus de ce se opune ăla. Ce negocieri să faci dacă ăla nu poate? Dacă el în spate zice da, domnule, dacă eu sunt de acord cu România şi Bulgaria, nu mi se întâmplă nimic, dar atmosfera de până acum, Parlamentul şi parlamentarii lui exprimă o teamă de electoratul lor care îi poate răsturna, cum să-i cer eu omului, dacă asta e teama,  să se sacrifice de dragul nostru?”, a punctat publicistul.

Ion Cristoiu spune că unul dintre liderii politici care ar putea face o mişcare spectaculoasă în favoarea României ar putea fi Dacian Cioloş.

„Spuneţi-le asta. Să aranjeze o vizită oficială. Dar cine să se ducă? Ciucă dacă se duce...Cine credeţi că i-ar putea cuceri pe olandezi de la noi? Ciolacu? Nu. Iohannis? Nu, că trebuie să vorbească. Imaginile date la televizor, apoi să dea şi un interviu să zică bă, ce băieţi simpatici, ai văzut, moderni. Şi să zică să intre, merită. Pe Cioloş. Da, Cioloş ar putea să facă acum o mişcare, să se ducă acum, că el e acuzat acum... nu din cauza partidului ăla, că se opune...poate că Cioloş, şi câştigă. Dar, încă o dată, pentru asta trebuie să stabilim de ce”, a subliniat publicistul.

Ion Cristoiu crede că România nu va fi primită în Schengen, dar răspunsul oficial nu va fi un refuz categoric, ci o şmecherie.

“Va fi o mermeleală. Probabil că nu se va reuni JAI-ul... dacă unul nu vrea, nu se întruneşte. Cred că soluţia vor fi declaraţii, şi ale olandezilor, da, domnule, merită, sunt foarte buni, dar să mai facem o comisie. Aţi observat şmecheria? Zic n-avem nimic, dar să mai verificăm şi, domnule, nu putem acuma repede”, a mai spus publicistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici