Ion Cristoiu: Se fac eforturi uriaşe, înţelegeri subterane ca PMP să intre în Parlament

  • Ion Cristoiu: Cei de la PMP îmi sunt simpatici, dar şi în 2016 la fel a fost. Până la 5 dimineaţa nu intrau şi deodată se descopereau trei secţii din Republica Moldova uitate de Dumnezeu. Se pare, din câte ştiu eu, că azi noapte s-a negociat şi probabil o să mai dea PNL şi o să intre şi PMP.
  • Ion Cristoiu: De regulă, UDMR era cooptat la guvernare "hai să fie şi UDMR ca să fie o majoritate". Dar acum fără ei nu se poate face, va fi o majoritate destul de fragilă, cu un USR destul de agresiv şi toate visurile de reformă s-au prăbuşit. Probabil că va fi un guvern de supravieţuire cu multe probleme.
  • Ion Cristoiu: Dl.Iohannis a tras ultimul glonţ. Dacă acum îi ieşeau jocurile era puternic, acum pe de o parte vor fi nemulţumiri în PNL, pentru că există şi această teză că el a înmormântat PNL cu politica sa, şi, mult mai grav, sistemul, băieţii care îl susţineau, şi-au dat seama că sângerează. Şi când sângerezi păţeşti ca Traian Băsescu, te trezeşti că îţi arestează fratele
12647 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Se fac eforturi uriaşe, înţelegeri subterane ca PMP să intre în Parlament

Publicistul Ion Cristoiu spune că, din informaţiile sale, după închiderea urnelor, au existat negocieri intense cu PNL pentru ca PMP să intre în Parlament, repetându-se situaţia din  2016, când, deodată, au mai fost descoperite nişte voturi prin Republica Moldova.

“Se fac eforturi uriaşe, înţelegeri subterane ca PMP să intre în Parlament. Cei de la PMP îmi sunt simpatici, dar şi în 2016 la fel a fost. Până la 5 dimineaţa nu intrau şi deodată se descopereau trei secţii din Republica Moldova uitate de Dumnezeu. Se pare, din câte ştiu eu, că azi noapte s-a negociat şi probabil o să mai dea PNL şi o să intre şi PMP. Dar, şi dacă nu ar intra, totuşi se face o coaliţie de centru-dreapta, peticită, PNL-USRPLUS şi UDMR”, a declarat publicistul, luni, la Aleph News.

Jurnalistul Ion Cristoiu este convins că AUR nu va intra în nicio coaliţie, iar cea care se va contura va fi una fragilă, care va susţine un guvern de supravieţuire cu multe probleme.

“Cei de la AUR nu vor face nicio alianţă. O axiomă este că PSD nu are cum să ajungă la guvernare, ar fi şi o nenorocire. Ei trebuie să intre în Opoziţie, să se refacă. Personajul principal va fi acest AUR şi de partea cealaltă va fi UDMR. De regulă, UDMR era cooptat la guvernare <hai să fie şi UDMR ca să fie o majoritate>. Dar acum fără ei nu se poate face, va fi o majoritate destul de fragilă, cu un USR destul de agresiv şi toate visurile de reformă s-au prăbuşit. Probabil că va fi un guvern de supravieţuire cu multe probleme. Adică e prea fragilă această coaliţie. Dar AUR va rămâne independent. Am văzut acum o campanie idioată, dusă de presa română, tipică, care, în loc să încerce să accepte sau să îmbrăţişeze, aşa trebuie, noul partid, care e în Parlament a patra forţă, a început acum, îl diabolizează şi diabolizându-l îi creşti cota”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că marele perdant al alegerilor parlamentare de duminică este preşedintele Iohannis, care a tras ultimul glonţ şi înmormântează PNL, dar, şi mai grav, este lăsat din braţe de sistem.

“Avem două fapte. 1. AUR e în Parlament. Dacă spuneai asta înainte de alegeri, da, să zici acum că sunt xenofobi, că sunt... Şi al doilea este faptul că dl. Klaus Iohannis a tras ultimul glonţ. Dacă acum îi ieşeau jocurile era puternic, acum pe de o parte vor fi nemulţumiri în PNL, pentru că există şi această teză că el a înmormântat PNL cu politica sa, şi, mult mai grav, cine ştie cât de cât jocurile în România, sistemul, băieţii care îl susţineau, şi-au dat seama că sângerează. Şi când sângerezi păţeşti ca Traian Băsescu, te trezeşti că îţi arestează fratele. Marele perdant este Klaus Iohannis prin raportare la ce aştepta de la aceste alegeri. Dacă ar fi spus ca preşedinte <nu mă interesează, să câştige ăla bun>, dar dânsul s-a angajat joi seara: <Veniţi să fiţi alături de mine. Dacă nu veniţi la vot, aşa s-a înţeles, nu sunteţi alături de mine>. A fost un referendum pe care domnia sa l-a pierdut”, a conchis publicistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici