Ion Iliescu transmite condoleanţe poporului polonez şi familiei Kaczynski

Fostul preşedinte Ion Iliescu îşi exprimă, într-o declaraţie acordată, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, sincere condoleanţe poporului polonez şi familiei fostului preşedinte al Poloniei, Lech Kaczynski, decedat într-un accident aviatic.

35 afișări
Imaginea articolului Ion Iliescu transmite condoleanţe poporului polonez şi familiei Kaczynski

Ion Iliescu transmite condoleanţe poporului polonez şi familiei Kaczynski (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Iliescu a afirmat că împrejurările în care a decedat Lech Kaczynski sunt tragice, nefiind acum loc pentru analiza cauzelor care au dus la prăbuşirea avionului în care se afla fostul preşedinte al Poloniei.

"În astfel de momente nu pot decât să exprim reacţia firească a oricărui om în faţa unei asemenea tragedii şi să îmi exprim sincere condoleanţe pentru tragedia prin care trece un popor vecin şi prieten. Tragedia nu poate să nască în sufletul oricărui om decât o stare de amărăciune. Îmi exprim sincerele condoleanţe pentru poporul polonez şi pentru familia preşedintelui Kaczynski", a spus fostul preşedinte al României.

Un avion Tupolev 154, la bordul căruia se află preşedintele polonez Lech Kaczynski, s-a prăbuşit, sâmbătă, la aterizarea pe aeroportul din Smolensk, în Rusia, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, Piotr Paszkowski, citat de AFP.

Nicio persoană aflată la bordul avionului prezidenţial polonez prăbuşit sâmbătă la Smolensk, în Rusia, nu a supravieţuit, a anunţat guvernatorul regiunii ruse, într-o intervenţie televizată, conform AFP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici