Ion Vasile: Deputatul PDL Cezar Preda l-ar cunoaşte pe Sergiu Băhăian

Preşedintele PSD Buzău, senatorul Ion Vasile, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că deputatul PDL Cezar Preda l-ar cunoaşte pe Sergiu Băhăian, lider al unei grupări specializate în infracţiuni economice, acuzat de uciderea a patru persoane.

42 afișări
Imaginea articolului Ion Vasile: Deputatul PDL Cezar Preda l-ar cunoaşte pe Sergiu Băhăian

Ion Vasile: Deputatul PDL Cezar Preda l-ar cunoaşte pe Sergiu Băhăian (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Liderul social-democraţilor buzoieni a precizat că din informaţiile pe care le deţine, preşedintele PDL Buzău Cezar Preda l-ar cunoaşte pe Băhăian.

"Înţeleg că există o combinaţie inclusiv cu domnul Preda, se pare că era o cunoştinţă cunoscută într-un cerc mai larg. Se pare că era în combinaţia de la Bucureşti, această firmă Sabina Product are implicaţii şi pe la Bucureşti, pe la Rebu, pe la Rosal. Sunt nişte legături pe care am vrea să le descifrăm, iar nişte oameni din Buzău şi din judeţ sunt cunoscători", a spus Ion Vasile.

Preşedintele PSD Buzău a lăsat să se înţeleagă că şi oameni din administraţia publică locală ar fi discutat la un moment dat cu Sergiu Băhăian, patronul clubului Gloria Buzău, parlamentarul PSD precizând că ar fi fost imposibilă preluarea clubului de fotbal buzoian fără nişte discuţii cu reprezentanţi ai municipalităţii buzoiene.

"De la cine a cumpărat Băhăian Gloria? Ca să cumperi trebuie să fie de acord consiliul de administraţie şi acţionarii? Cine sunt aceşti acţionari? Din documente am aflat că există lipsă de justificare a 16 milarde de lei vechi, bani care au fost daţi Gloriei de către Primărie, deci din banul public. Autoritatea locală nu se poate sâ nu fi avut măcar nişte întâlniri, dacă nu discuţii mai aprofundate cu acest personaj. Vrem să ştim când s-au purtat aceste discuţii, unde şi cine au fost intermediarii. Am vrea să ştim mai multe pentru că nu vrem să avem de-a face cu asemenea personaje", a declarat Ion Vasile.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, deputatul PDL Cezar Preda nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere.

Patronul clubului Gloria Buzău, Sergiu Băhăian - lider al unei grupări specializate în infracţiuni economice, care ar fi ordonat uciderea a patru persoane - a fost arestat preventiv, duminică, pentru 29 de zile, de Tribunalul Ialomiţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici