Israelul va renunţa la taxa pe plastic, în ciuda preocupărilor legate de mediu

Noul guvern al Israelului va renunţa la taxa pe farfuriile şi ustensilele din plastic de unică folosinţă, a declarat duminică ministrul de finanţe Bezalel Smotrich, în ciuda preocupărilor legate de mediu.

354 afișări
Imaginea articolului Israelul va renunţa la taxa pe plastic, în ciuda preocupărilor legate de mediu

Israelul va renunţa la taxa pe plastic, în ciuda preocupărilor legate de mediu

Decizia, în aparentă sfidare a eforturilor globale de reducere a cantităţii de deşeuri de plastic care poluează oceanele, vine după opoziţia faţă de taxă din partea partidelor religioase care au spus că aceasta vizează în mod nedrept comunităţile lor.
 
Smotrich, care a depus jurământul joi, a declarat că prima sa decizie în funcţie este de a elimina taxa pe plastic, precum şi o taxă pe băuturile zaharoase "cât mai repede posibil", potrivit Reuters.
 
Ministerul pentru Protecţia Mediului din ţară, care a raportat o scădere cu 50% a utilizării acestor tipuri de plastic de când taxa a fost introdusă în 2021, a declarat că studiază decizia lui Smotrich şi consecinţele acesteia.
 
A existat opoziţie faţă de taxa pe plastic în rândul partidelor evreieşti ultraortodoxe, care sunt puternic reprezentate în noul guvern condus de Benjamin Netanyahu.
 
Un raport parlamentar din noiembrie 2021 a constatat că familiile ultraortodoxe foloseau vase de plastic de trei ori mai mult decât restul populaţiei, deoarece acestea au adesea familii numeroase şi venituri mici, multe dintre ele neavând maşini de spălat vase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici