Iulian Bulai, noi precizări după ce a scris că Fecioara Maria este o „mamă surogat”: Familia atipică din Nazaret e un model

Iulian Bulai, care a scris că Fecioara Maria este o „mamă surogat”, vine cu noi precizări referitoare la acea postare pe Facebook. Deputatul USR spune că e creştin catolic practicant, iar familia sfântă din Nazaret e una atipică şi reuşeşte să treacă peste multe greutăţi, depăşind tiparele clasice.

6517 afișări
Imaginea articolului Iulian Bulai, noi precizări după ce a scris că Fecioara Maria este o „mamă surogat”: Familia atipică din Nazaret e un model

Sursa FOTO: Hepta.ro

„Călătoresc de dimineaţă deci nu am putut urmări dezbaterea un urma reflecţiilor mele cu privire la Crăciun. Sunt creştin catolic practicant. Soţia este luterană. Copiii sunt botezaţi în Biserica Romano Catolică. Am fost la Litughie şi în Ajun şi de Crăciun. Trăiesc foarte dinamic şi activ credinţa mea. Asta mă provoacă de fiecare dată la o contextualizare a textelor pe care le aud şi le citesc”, a scris Iulian Bulai, vineri, pe Facebook.

Acesta a precizat că în mare parte implicarea sa în politică se datorează credinţei pe care o are. El a adăugat că este un mister cum subiectul unui „copil-Dumnezeu” apărut din senin în pântecele unei fecioare, cu doi taţi, niciunul biologic reuşeşte să ducă la o dezbatere continuă.

„Implicarea mea în politică este determinată în mare parte de credinţă mea. Care mă îndeamnă să las o lume mai bună decât cea pe care am găsit-o. Familia sfântă şi atipică din Nazaret este un model de familie care reuşeşte să treacă peste multe greutăţi, depăşind tiparele clasice. Atât acum 2000 de ani cât şi acum. Este un mister: un copil-Dumnezeu apărut din senin în pântecele unei tinere fecioare, cu doi taţi asumaţi, dar niciun tată biologic: unul divin şi unul pământesc, reuşeşte să creeze necontenit dezbatere şi implicare”, a mai spus Bulai.

Misterul legat de Isus este baza cilizaţiei, fapt pentru care deputatul USR susţine că şi-a permis să îşi însuşească personal mesajul.

„Misterul acestui bebeluş constituie parte a bazei civilizaţiei noastre. De aceea mi-am permis să îmi însuşesc acest mesaj în mod personal. De fapt cred că despre asta este şi credinţa şi teologia: a găsi mereu noi sensuri ale unor cuvinte milenare. Şi a transforma cuvintele şi credinţa în fapte”, a completat Iulian Bulai.

El mai afirmă că intenţia sa a fost să pună în context povestea naşterii lui Isus şi îşi cere iertare dacă vorbele sale au ofensat pe cineva.

„În opinia mea, Crăciunul oferă o oportunitate uriaşă despre a vorbi despre probleme noastre, dar şi despre soluţii la aceste probleme. De exemplu am putea vorbi despre cât de disfuncţionale sunt comunităţile noastre. Nu a fost în intenţia mea să tulbur acest timp sfânt, ci să pun în context şi perspectivă povestea naşterii lui Isus. Cu cuvinte sincere şi asumare. Dacă am supărat pe cineva, în mod evident îmi cer iertare”, a declarat deputatul USR.

Nu în ultimul rând, acesta precizează că toleranţa este o valoare importantă pe care o are.

„În avion băiatul mi-a cerut să mai citim încă o dată povestea naşterii lui Isus. Am scos cartea care ne însoţeste mereu în aceste zile. Am citit-o cu drag, ca de fiecare dată. Crăciun fericit tuturor! Dacă se poate şi cu credinţă vie asumată care să se transforme în fapte, ar fi excelent. Dacă e doar cu tradiţii şi mâncare şi băutură şi festinul de după post, e chiar ok. Toleranţa e o valoare importantă pentru mine. Cine sunt eu să judec pe alţii? Zile frumoase de sărbătoare vă doresc în continuare”, a conchis Bulai.

Explicaţiile deputatului USR vin după ce acesta a afirmat, într-o postare făcută pe Facebook de Crăciun, că avem peste 50.000 de copii în grija statului, iar mai mult de 3.000 sunt daţi anual spre adopţie. El mai vorbeşte şi despre naşterea Domnului, un copil dintr-o familie ciudată, cu „o mamă surogat” şi un tată care „acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici