Ivan: PNL denunţă USL la Tribunal, dar de Alianţa DA nu spune nimic. Există apropiere între PNL şi PDL

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, vineri, la Iaşi, că PNL denunţă USL la Tribunal, însă liberalii nu denunţă şi Alianţa DA (PNL-PD), el susţinând că există o apropiere tot mai evidentă între PNL şi PDL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

340 afișări
Imaginea articolului Ivan: PNL denunţă USL la Tribunal, dar de Alianţa DA nu spune nimic. Există apropiere între PNL şi PDL

Ivan:PNL denunţă USL la Tribunal, dar de Alianţa DA nu spune nimic.Există apropiere între PNL şi PDL

Cătălin Ivan a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că PNL a decis să denunţe USL la Tribunal, dar despre Alianţa DA (PNL-PD) liberalii nu spun nimic şi nici au denunţat-o.

"Există o tot mai mare apropiere între PNL şi PDL, care este evidentă. Liberalii denunţă USL la Tribunal, dar despre Alianţa DA nu spun nimic. De ce nu o denunţă? Unii din PNL vor să reîncălzeasă ciorba veche numită Alianţa DA şi să creeze un pol de dreapta", a spus Ivan.

Purtătorul de cuvânt al social-democraţilor a mai afirmat că PSD foloseşte în campanie sintagma "USL trăieşte", întrucât cele trei partide care au rămas împreună, respectiv PSD, UNPR şi PC, continuă programul USL.

"Ce am promis în 2012 rămâne perfect valabil. Vedem acum că liberalii sunt apropiaţi de Traian Băsescu, însă PSD duce lupta până la capăt, adică până pe 16 noiembrie, ziua turului doi la prezidenţiale", a afirmat Cătălin Ivan.

El a adăugat că liberalii nemulţumiţi de Crin Antonescu "sunt bineveniţi oricând alături de PSD".

"În teritoriu, supărarea în PNL este mare şi este reală. Mulţi liberali vor în continuare USL şi vor să colaboreze cu PSD. Am văzut primari PNL care anunţă că susţin candidaţii PSD. În schimb, Crin Antonescu nu mai spune nimic despre Traian Băsescu de luni bune. Mă aştept chiar ca Antonescu să-l laude pe Traian Băsescu", a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan.

Organizaţiile judeţene ale PNL vor contesta la Birourile electorale judeţene folosirea acronimului "USL" în materialele de campanie de către PSD, urmând ca PNL să solicite în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, denunţarea USL, a anunţat, luni, deputatul liberal Alina Gorghiu. "Azi a fost finalizată şi va fi înaintată către filialele judeţene ale PNL o sesizare prin care vom contesta utilizarea de către PSD a semnului electoral şi a denumirii prescurtate, a acronimului USL pe materialele de campanie. Asta pentru că orice om serios şi responsabil ştie că USL nu mai trăieşte", a precizat Alina Gorghiu, referitor la afişe ale alianţei electorale PSD-UNPR-PC pe care scrie "USL trăieşte".

Gorghiu a arătat că PNL solicită public atât premierului, cât şi întregului "colectiv PSD" să pună capăt "minciunii" răspândite pe materialele electorale în tot spaţiul public din România conform căreia USL ar trăi şi care reprezintă "o poveste de prost gust".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici