Joe Biden nu crede că reacţia Israelului la atacuri este exagerată, dar vrea revenirea la calm

  • Joseph Biden nu consideră că Israelul a ripostat în mod exagerat la atacurile cu rachete lansate de grupuri islamiste palestiniene
  • Preşedintele SUA: "Unul dintre lucrurile pe care le-am văzut până acum este că nu am observat o exagerare semnificativă" din partea Israelului
  • "Problema este cum ajungem la un punct în care părţile să reducă semnificativ atacurile (...)", a subliniat Joseph Biden
327 afișări
Imaginea articolului Joe Biden nu crede că reacţia Israelului la atacuri este exagerată, dar vrea revenirea la calm

Sursa foto: profimedia

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a părut să justifice, joi seară, reacţia militară a Israelului la atacurile cu rachete lansate din teritoriul palestinian Fâşia Gaza, dar a evidenţiat necesitatea încetării confruntărilor militare israelo-palestiniene.

"Unul dintre lucrurile pe care le-am văzut până acum este că nu am observat o exagerare semnificativă" din partea Israelului, a declarat Joseph Biden, într-o conferinţă de presă, conform agenţiei Bloomberg.

"Problema este cum ajungem la un punct în care părţile să reducă semnificativ atacurile, mai ales atacurile cu rachete care sunt lansate fără diferenţiere spre centre populate", a adăugat Joseph Biden.

"Dar voi mai avea discuţii", a precizat preşedintele SUA, subliniind că Administraţia de la Washington a avut contacte în mod constant cu Israelul, cu Egiptul, cu Arabia Saudită şi alţii.

Conform cotidianului Times of Israel, Joseph Biden a precizat că discuţia pe care a avut-o cu premierul în funcţie al Israelului, Benjamin Netanyahu, a fost "scurtă". Joseph Biden l-a sunat miercuri seară pe Benjamin Netanyahu. Liderul de la Casa Albă a reiterat susţinerea pentru apărarea Israelului şi a cerut găsirea de soluţii pentru restabilirea calmului.

Administraţia Joseph Biden a anunţat decizia de a trimite un diplomat de rang înalt în Orientul Mijlociu, pentru negocieri între Israel şi grupurile islamiste din Fâşia Gaza în scopul ajungerii la un armistiţiu. Hady Amr, adjunct al secretarului de Stat american responsabil de relaţiile cu Israelul şi cu palestinienii, urmează să ajungă în Orientul Mijlociu.

În prezent au loc mai multe eforturi diplomatice pentru un armistiţiu, prin intermediul Rusiei, Egiptului, Iordaniei şi Qatarului.

Grupurile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat joi aproximativ 300 de rachete asupra Israelului, fiind vizate oraşele Tel Aviv, Ashdod, Beersheba şi Eilat. În ultimele trei zile, asupra teritoriului israelian au fost lansate peste 1.750 de rachete. Bilanţul în Israel este de şapte morţi şi peste 150 de răniţi.

Bilanţul bombardamentelor israeliene asupra Fâşiei Gaza a ajuns la 103 morţi şi 580 de răniţi, iar, conform unor surse, armata israeliană pregăteşte o operaţiune terestră în teritoriul palestinian aflat sub controlul organizaţiei islamiste Hamas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici