Jumătate din politicieni şi bugetari se luptă cu depresia

Aproape jumătate dintre oficiali abuzează de anxiolitice, antidepresive sau somnifere. Este vorba, mai exact, de 45% din lucrătorii publici , potrivit unui studiu realizat de Sindicatul Central Independent şi Funcţionarilor Publici (CSIF). Şi acel consum are loc aproape zilnic.

643 afișări
Imaginea articolului Jumătate din politicieni şi bugetari se luptă cu depresia

 „Consumul zilnic al acestor medicamente este aproape generalizat, conform sondajului CSIF, în toate domeniile de administrare, deşi cu incidenţă deosebită în domeniul sănătăţii şi al educaţiei.

Profilul majoritar este cel al unei femei între 45 şi 54 de ani, „Consumul zilnic al acestor medicamente este aproape generalizat, conform sondajului CSIF, în toate domeniile de administrare, deşi cu incidenţă deosebită în domeniul sănătăţii şi al educaţiei. un lucrător în sănătate publică sau un lucrător al centrului educaţional care consumă zilnic anxiolitice, pentru că suportă un volum excesiv de muncă sau pentru că crede că îi lipseşte recunoaşterea profesională cuvenită”, explică documentul publicat luni.

Lucrarea este rezultatul a 2.000 de interviuri cu lucrători ai Administraţiei Generale a Statului (AGE) şi ai comunităţilor autonome, municipiilor, Învăţământ, Sănătate, Justiţie şi companii publice, care dezvăluie şi care sunt cele mai consumate psihotrope: anxioliticele (66%), antidepresive (43%) şi somnifere (32%).

„76% afirmă că munca îi influenţează atunci când consumă aceste substanţe: 54% o raportează la un volum excesiv de muncă, 44% la o recunoaştere profesională slabă şi 37% la un mediu de lucru prost”, subliniază documentul.

Şi de la sindicat subliniază „un alt fapt semnificativ”: 55% dintre cei chestionaţi recunosc că nu au consumat acest medicament înainte de pandemie, în timp ce 93% se plâng de absenţa iniţiativelor de protecţie a sănătăţii la locul de muncă mental. Din toate aceste motive, sindicatul, care publică studiul cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale, cere „încorporarea psihologilor muncii în companii şi administraţii publice. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici