Kelemen a anunţat condiţiile în care UDMR acceptă alegerile anticipate

  • Liderul UDMR Kelemen Hunor declară, după întâlnirea cu Ludovic Orban că Uniunea vrea alegeri anticipate
  • UDMR nu e de acord cu posibilitatea votării pe liste suplimentare în orice judeţ
4765 afișări
Imaginea articolului Kelemen a anunţat condiţiile în care UDMR acceptă alegerile anticipate

Kelemen a anunţat condiţiile în care UDMR acceptă alegerile anticipate

OUG adoptată săptămâna trecută „modifică în mod mascat” sistemul electoral actual, deoarece ar permite oricui să voteze pe orice listă de judeţ, indiferent de domiciliul stabil din cartea de identitate, susţine liderul UDMR.

Potrivit acestuia, dacă 100.000 de studenţi sau 70.000 de persoane fără viză de flotant vor putea vota în judeţul Cluj, rezultatul judeţului Cluj va fi distorsionat.

„De asemenea, OUG creează posibilitatea organizării în aceeaşi zi a alegerilor locale şi parlamentare, însă această prevedere a fost declarată, în mod repetat, neconstituţională de Curtea Constituţională. Avem şi altă o situaţie cu care nu putem fi de acord: am intrat in procedura de 60 de zile prevăzute de Constituţie pentru dizolvarea Parlamentului, perioadă în care trebuie să respingem de două ori investirea guvernului pentru a se ajunge la convocarea alegerilor anticipate – însă nici până în prezent nu cunoaştem regulile jocului, nu cunoaştem textul OUG”, arată Kelemen.

Potrivit acestuia, există două posibilităţi pentru declanşarea alegerilor anticipate: Având în vedere cadrul legal actual, stabilirea datei alegerilor anticipate pentru 5 iulie (deoarece mai curând nu este posibil) sau adoptarea unui proiect de lege prin care termenul de 90 de zile să fie redus, dar „celelalte aspecte” să nu mai fie reglementate, în aşa fel încât regulile jocului să nu fie schimbate din mers.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici