Kelemen: Declaraţiile lui Tokes despre UDMR sunt bazaconii

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că declaraţiile europarlamentarului Laszlo Tokes, care a acuzat Uniunea că tratează ungurimea din Transilvania ca pe supuşii săi feudali, sunt "bazaconii".

162 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Declaraţiile lui Tokes despre UDMR sunt bazaconii

Kelemen Hunor (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Domnul Tokes face astfel de afirmaţii de 23 de ani, deci nu sunt afirmaţii noi. Când era în UDMR făcea astfel de afirmaţii, când a înfiinţat primul partid făcea exact aceleaşi declaraţii şi acum iarăşi face exact la fel, dar oamenii cunosc realitatea şi nu merg după declaraţiile lui Tokes, care în acest moment este considerat un politician ca un alt politician, exact, nicio deosebire, nicio diferenţă, de când a intrat în politică. Nu mai are acea alură de episcop şi nu ştiu ce, acum este un om politic, care a înfiinţat două partide şi nu are susţinere, nu a avut susţinere, în acest an chiar au primit mai puţine voturi decât singurul partid al lui Tokes acum patru ani de zile", a declarat Kelemen la RFI.

Kelemen Hunor respinge acuzaţiile lui Laszlo Tokes.

"Noi respingem astfel de acuzaţii, dar nu ne ocupăm de Tokes şi de afirmaţiile lui. Noi am constatat de mult timp şi eu încerc să mă conformez: oamenii, electoratul nostru nu aşteaptă dispute şi polemici între politicieni, ei se aşteaptă de la politicieni să-şi întoarcă faţa către societate, către omul de rând, către familiile care au nevoie de susţinere, când vorbim de autorităţile locale şi de societatea în ansamblul ei, când vorbim de parlamentare. Deci, din acest punct de vedere, ar fi greşeala noastră cea mai mare să răspundem la acuzaţiile lui Tokes, cu care ne-am obişnuit şi care sunt bazaconii!", spune liderul UDMR.



Întrebat dacă în opinia sa existenţa a trei partide (UDMR, PCM şi PPMT) nu divizează prea mult comunitatea maghiară din România, Kelemen Hunor a răspuns afirmativ: "Noi am spus că este o greşeală istorică să ştii că nu ai susţinere, dar totuşi să te duci în alegeri, în cazul comunităţii maghiare să încerci să lezezi pe cei care au o susţinere, că până la urmă noi am primit 86% din voturile electoratului nostru şi să împingi către pragul de 5%. Noi am făcut sondaje şi, dacă duminica viitoare am avea alegeri parlamentare, atunci noi am obţine peste 5% din voturile valabil exprimate, deci am fi în Parlament, am avea un grup puternic atât în Cameră, cât şi la Senat".

Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, europarlamentarul Laszlo Tokes, a acuzat duminică UDMR că tratează ungurimea din Transilvania ca pe "supuşii săi feudali", iar Uniunea "a ajuns la nivelul luptei de clasă împotriva celorlalte formaţiuni maghiare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici