Kelemen despre cazarea deputaţilor: Să mutăm Parlamentul la Cluj. Borbely: Sau să stăm în corturi

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că "soluţia" la problema privind cazarea deputaţilor este să se mute Parlamentul la Cluj, pentru a nu se mai plăti cazare pentru cei ce stau aici, iar vicepreşedintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely, afirmă: "Sau să stăm în corturi, nicio problemă".

155 afișări
Imaginea articolului Kelemen despre cazarea deputaţilor: Să mutăm Parlamentul la Cluj. Borbely: Sau să stăm în corturi

Kelemen Hunor (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că o "soluţie" la problema invocată de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, privind cazarea deputaţilor ar fi mutarea Parlamentului la Cluj.

"Soluţia este să mutăm Parlamentul la Cluj şi atunci nu mai trebuie să plătim cazarea pentru cei care stau aici şi vom plăti noi pentru bucureşteni. Dacă grija cea mai mare a domnului Zgonea este cazarea parlamentarilor care vin din provincie, atunci multă sănătate şi mai multă înţelepciune îi doresc", a spus Kelemen.

La rândul său, vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că soluţia ar fi ca parlamentarii din provincie "să stea în corturi".

"Sau să stăm în corturi, nicio problemă", a spus Borbely.

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anunţat, miercuri, că a decis să blocheze procedurile pentru un nou caiet de licitaţie pentru servicii hoteliere, iar viitorii deputaţi vor primi o sumă pentru a-şi plăti chiria în Bucureşti şi nu vor mai sta la hoteluri, care sunt prea costisitoare.

Zgonea a precizat că în acest fel cheltuielile pentru cazarea parlamentarilor în Bucureşti se vor reduce cu circa 60%.

El a precizat că a anunţat şi secretarul general al Camerei că nu va deschide procedurile pentru a începe o licitaţie de la 1 ianuarie 2013 privind achiziţia de servicii hoteliere pentru deputaţi.

Suma medie lunară achitată pentru cazarea deputaţilor se situează în jurul a 1,3 milioane de lei. În septembrie 2012, Camera Deputaţilor a plătit pentru cazarea deputaţilor suma de 1.289.342 de lei.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici