Kelemen: E o mare iresponsabilitate că Guvernul nu a venit cu un proiect de buget/ Decizia de adoptare a OUG privind fiscalitatea a fost proastă, UDMR va propune modificări

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră o mare iresponsabilitate faptul că Guvernul nu a venit cu un proiect de buget cel mai târziu în decembrie 2018, menţionând că acest lucru înseamnă haos pentru că administraţiile publice, iar firmele nu îşi pot face niciun plan.

896 afișări
Imaginea articolului Kelemen: E o mare iresponsabilitate că Guvernul nu a venit cu un proiect de buget/ Decizia de adoptare a OUG privind fiscalitatea a fost proastă, UDMR va propune modificări

Kelemen: E o mare iresponsabilitate că Guvernul nu a venit cu un proiect de buget/

Kelemen Hunor a declarat, vineri, la CRU al UDMR de la Târgu Mureş, că până în aprilie ţara va funcţiona fără buget, ceea ce este inacceptabil.

„Consider o mare iresponsabilitate faptul că Guvernul nu a venit cu un proiect de buget cel mai târziu în decembrie 2018. Este un mesaj foarte foarte prost şi am sperat că în ianuarie vom avea o sesiune extraordinară. Nu este un proiect de buget elaborat, nu ştiu ce motive ar putea să fie şi, între timp, este un haos pentru că administraţiile publice nu pot să îşi facă niciun fel de plan, întreprinderile, întreprinzătorii, nimeni în această ţară nu poate să îşi facă planuri fără buget, şi funcţionează în stand by”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, dacă în Parlament va fi buget numai în februarie, un proiect viabil se va contura la sfârşitul lui martie sau începutul lui aprilie.

„Acesta este intervalul în care ţara va funcţiona fără buget, nu este bine, este rău, este inacceptabil”, a mai spus Kelemen.

Liderul UDMR a afirmat că proiectul de buget ar fi putut fi pregătit, dezbătut din timp, în 2018, lucru care nu s-a întâmplat.

Kelemen: Decizia de adoptare a OUG privind fiscalitatea a fost proastă, UDMR va propune modificări

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că decizia de adoptare a OUG privind fiscalitatea a fost proastă şi a anunţat că formaţiunea politică pe care o conduce va propune modificarea acestui act normativ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Kelemen Hunor a declarat, vineri, la CRU al UDMR de la Târgu Mureş, că este nevoie de o jumătate de an pentru ca societatea să se poată pregăti, de la administraţiile publice, la IMM-uri, până la marile firme multinaţionale, pentru noile reguli ale jocului.

”S-a luat o altă decizie proastă, pentru care criticăm Guvernul. În ultimele zile din decembrie s-a adoptat o OUG prin care politica fiscală este schimbată, se schimbă o mulţime de lucruri într-un domeniu căruia nu îi plac mişcările bruşte. Este nevoie de o jumătate de an pentru ca societatea să se poată pregăti, de la administraţiile publice, la IMM-uri, până la marile firme multinaţionale, pentru noile reguli ale jocului. În acest moment, această OUG nici nu poate fi aplicată şi mă întreb cum va decurge dezbaterea parlamentară, nu va fi o plimbare de plăcere pentru că prin aceasta haosul doar creşte. Situaţia trebuie îmbunătăţită şi să vedem dacă este nevoie de corecţii. (...) Am criticat şi criticăm în continuare acest Guvern şi această coaliţie guvernamentală, vom înainta propuneri de modificare şi în cazul ordonanţei privind fiscalitatea”, a spus Kelemen.

UDMR propune amânarea aplicării OUG privind fiscalitatea până la 1 ianuarie 2020, astfel încât să fie timp pentru modificările de care este nevoie până în 30 iunie, iar ultima jumătate a anului să fie lăsată pentru ca toată lumea să se pregătească.

„Cea mai bună variantă, şi este şi propunerea noastră, este să amânăm aplicarea OUG privind fiscalitatea până la 1 ianuarie 2020, să avem timp să facem acele modificări de care este nevoie până în 30 iunie şi să laşi o jumătate de an pentru toată lumea să se pregătească. Nu este bine să schimbi regulile jocului în timpul jocului. În acest moment nu există norme metodologice şi nimeni nu ştie ce ar trebui să facă a doua zi. Eu pot accepta că este nevoie de schimbări, de reglementări mai nuanţate, dar nu poţi să le arunci de la o zi la alta. Nu este bine. Trebuie să vezi cum faci ca să nu se prăbuşeacă tavanul peste tine”, a spus Kelemen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici