Kelemen: Hotărârea de Guvern privind UMF Târgu Mureş rămâne în vigoare, noi vom milita pentru respectarea ei

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat vineri, după consultările de la Cotroceni, că HG privind înfiinţarea liniei de limbă maghiară la UMF Târgu Mureş rămâne în vigoare deşi moţiunea de cenzură a trecut, iar formaţiunea sa va milita în continuare pentru aplicarea acestui act normativ.

425 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Hotărârea de Guvern privind UMF Târgu Mureş rămâne în vigoare, noi vom milita pentru respectarea ei

Kelemen: Hotărârea de Guvern privind UMF Târgu Mureş rămâne în vigoare, noi vom milita pentru respectarea ei

"HG se aplică. Moţiunea era îndreptată împotriva Guvernului. Dacă îmi permiteţi, ştiu mai bine, aşa am citit eu moţiunea şi Constituţia. HG este în vigoare", a spus Kelemen, după ce a fost întrebat de jurnalişti dacă această prevedere mai este valabilă pentru UDMR în urma moţiunii de cenzură care a vizat şi situaţia de la UMF Târgu Mureş.

El a adăugat că probabil viitorul guvern va avea o iniţiativă de anulare a acestei Hotărâri adoptată de Guvernul Ungureanu, însă UDMR va milita pentru păstrarea şi aplicarea ei.

"Dacă cineva doreşte anularea HG şi va avea în Guvern o astfel de iniţiativă, probabil viitorul guvern, este treaba lor. Noi nu vom fi de acord şi vom milita pentru respectarea şi aplicarea legii. Vom fi foarte consecvenţi", a mai spus Kelemen, la ieşirea de la consultările cu şeful statului de la Palatul Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici