Kelemen Hunor: Aici lucrurile se opresc, nu am reuşit să ajungem la un consens

Kelemn Hunor, preşedintele UDMR, a anunţat, marţi seara, că Uniunea a închis etapa de negocieri între cele trei partide pentru coaliţia de guvernare. „Prea multe şanse nu sunt. (...) Am făcut toate eforturile posibile”.

1621 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Aici lucrurile se opresc, nu am reuşit să ajungem la un consens

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că „la <<impuse>> nu se poate lucra”.

El a precizat pentru UDMR „aici lucrurile se opresc”, pentru că „nu am reuşit să ajungem la un consens”.

Kelemen Hunor a lăsat, totuşi, de înţeles că încă se mai poate negocia pentru ca Uniunea să rămână la guvernare, deşi „prea multe şanse nu sunt”.

„Până când nu sunt trimise listele şi programul de guvernare în Parlament nu putem spune că s-a închis această etapă între cele trei partide. Dar prea multe şanse nu prea sunt. Am făcut toate eforturile posibile şi am arătat deschidere”, a mai spus Kelemen.

Kelemen Hunor a declarat că rocada se face conform acordului semnat în 2021, în care sunt prevăzute câteva chestiuni ce ţin de modul de funcţionare al coaliţiei.

„În acest moment am impresia că şi urmărirea, şi respectarea acordului se referă doar la rocada premierilor, În rest, totul este în aer. Cei doi premieri au spus că ei au împărţit toate ministerele între PNL şi PSD şi au spus că ei renunţă la două ministere pentru UDMR. Logic, aici lucrurile scapă într-o prăpastie. (...) Ar trebui să mergem şi să respectăm cuvântul dat, să mergem pe această linie”, a spus Kelemen Hunor, precizând că în mod normal Uniunea ar fi trebuit să păstreze Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Mediului, „fiindcă avem rezultate pe cele două ministere, se văd aceste rezultate, am lucrat profesionist, predictibilbil şi serios”.

Pentru că PNL şi-a dorit Ministerul Dezvoltării, UDMR a mai făcut „un pas”, pentru a arăta „flexibilitate”: „Schimbăm oferta şi spunem că mergem cu Mediul dacă au nevoie de Ministerul Dezvoltării. (...) Astăzi am făcut oferta să conducem în continuare Min. Mediului şi să preluăm Ministerul Energiei”, a spus Kelemen, menţionând că aici lucrurile „se opresc”, pentru că cele trei partide din coaliţei nu au reuşit să ajungă la consens.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici