Kelemen Hunor: Nu am discutat în coaliţie despre un proiect concret privind descentralizarea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi la Parlament că în coaliţie nu s-a discutat despre un proiect concret privind reorganizarea administrativ-teritorială, discuţiile tehnice neavând rost în absenţa unei decizii politice.

422 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Nu am discutat în coaliţie despre un proiect concret privind descentralizarea

Kelemen Hunor: Nu am discutat în coaliţie despre un proiect concret privind descentralizarea (Imagine. Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Nu am discutat despre asumare, nu am discutat despre un proiect concret, dacă vine vine în Parlament, când va veni în Parlament. A rămas ca în această săptămână şi săptămâna viitoare mai discutăm politic, nu tehnic. Până nu există o decizie politică, n-ar rost să începem discuţiile tehnice despre reforma administrativă", a precizat ministrul.

El a menţionat că în coaliţie nu s-a discutat despre asumare pe reorganizare.

"Premierul nu ne-a spus nimic despre asumare, despre asumare nu am discutat nimic în Coaliţie", a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a menţionat că transformarea celor opt regiuni de dezvoltare în opt judeţe mari nu va fi susţinută şi nu poate fi susţinută de UDMR şi de nicio organizaţie judeţeană.

Întrebat dacă reprezentanţii UDMR nu sunt deranjaţi de faptul că au aflat de la televizor despre proiectul PDL, Kelemen a răspuns că Uniunea a ştiut mai demult despre iniţiativa PDL.

El a spus că organizaţia a transmis partenerilor din coaliţie de guvernare că nu agreează această variantă. "Despre acest proiect am discutat, dar nu în coaliţie. Ştiam că există o astfel de iniţiativă", a adăugat deputatul.

El a menţionat, răspunzând unei întrebări, că nu s-a discutat despre ruperea coaliţiei "pentru că nu era cazul, pentru că ei nu au spus dacă merg mai departe cu acest proiect sau nu, urmează să mai discutăm".

Întrebat dacă parlamentarii Uniunii vor vota o eventuală moţiune de cenzură depusă la o asumare pentru proiectul PDL, Kelemen a evitat să dea un răspuns.

"Până PDL nu anunţă şi, deocamdată nu a anunţat oficial dacă merge mai departe fără susţinerea noastră cu cele opt regiuni, nici eu nu intru în speculaţii, pentru că nu este corect", a declarat el.

Pe de altă parte, el a mai spus că nu constată că ar exista în acest moment tensiuni la nivel naţional în coaliţie.

Chestionat dacă UDMR a discutat cu opoziţia despre proiectul Uniunii, el a negat. "Când eşti în coaliţie, deocamdată discuţi în coaliţie, nu există altă soluţie politic corectă", a subliniat deputatul.

El a spus că nu cunoaşte varianta USL de reorganizare administrativ-teritorială, iar, după ce jurnaliştii l-au informat că aceasta presupune reorganizarea actualelor judeţe grupate în opt unităţi administiv teritoriale noi, a apreciat că propunerea este interesantă.

"E o soluţie interesantă, dar noi nu am discutat, nu ştiu ce ar rezolva. Încă al treilea nivel de administraţie e o chestie interesantă, dar nu am luat în calcul până acum", a apreciat liderul Uniunii.

Kelemen Hunor afirma, anterior, că Uniunea nu poate accepta varianta transformării regiunilor de dezvoltare în opt "judeţe-mamut", neexistând argumente suficiente pentru asta, şi avertizează că dacă PDL va insista pe acest proiect va exista o problemă în Parlament şi nu va mai fi majoritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici