Kelemen Hunor: Premierul Boc, chiar dacă ajunge la pedală, a decuplat motorul de maşină

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, în faţa delegaţilor la Consiliul Reprezentanţior Unionali (CRU), comentând măsurile luate în ultima perioadă de premierul Emil Boc, că, "chiar dacă ajunge la pedală, acesta a decuplat motorul de maşină".

26 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Premierul Boc, chiar dacă ajunge la pedală, a decuplat motorul de maşină

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor (Imagine: Mediafax Foto)

"Avem o ţară şi două guverne care trag ţara în două direcţii opuse, ceea ce duce la situaţia nefastă pe care o vedem", a afirmat Kelemen Hunor.

Kelemen a spus că nu este de acord nici din punct de vedere formal, nici din cel al conţinutului, cu două dintre pachetele de legi pentru care Guvernul Boc şi-a asumat răspunderea: cel referitor la salarizarea unitară şi cel referitor la reducerea numărului de agenţii guvernamentale.

"Legea salarizării va produce un haos imens în ţară, nu va rezolva problema salarizării. E o lege de tranziţie, care în 30 septembrie anul viitor va avea un nou proiect. Nu va lichida marile diferenţe, nu va asigura performanţa şi progresul social. Nu încurajează profesorii şi medicii să rămână", a spus Kelemen Hunor.

Referindu-se la declaraţiile premierului Emil Boc, potrivit cărora a pus "piciorul pe pedală", Kelemen Hunor a spus că,"chiar dacă ajunge la pedală, acesta a decuplat motorul de maşină".

"Premierul Boc, chiar dacă ajunge la pedală, a decuplat motorul de maşină. Mergem cu 180 de kilometri la oră pe marginea prăpastiei, conduşi de un şofer care nu are carnet", a adăugat Kelemen Hunor, precizând că reprezentanţii Uniunii vor prezenta, săptămâna viitoare, propuneri alternative, "pentru că doar aşa are rost critica".

La Târgu Mureş are loc, sâmbătă, şedinţa ordinară a Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), pe ordinea de zi regăsindu-se o informare politică prezentată de preşedintele UDMR, Marko Bela, raportul semestrial al Prezidiului Executiv al Uniunii, precum şi chestiuni organizatorice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici