Kelemen Hunor speră la o Românie „mai reuşită” după implementarea PNRR. „Toate comunităţile vor fi susţinute în mod echilibrat”

PNRR este un plan extrem de echilibrat, un plan socio-economic care în următorii ani va garanta prosperitate pentru toţi, spune vicepremierul Kelemen Hunor: „România, de foarte mulţi ani, nu a avut un proiect mare de ţară”.

71 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor speră la o Românie „mai reuşită” după implementarea PNRR. „Toate comunităţile vor fi susţinute în mod echilibrat”

„România, de foarte mulţi ani, nu a avut un proiect mare de ţară. Ultimul proiect politic era aderarea la UE şi intrarea în NATO. Fără exagerare, putem afirma că PNRR este un proiect de ţară care în 150 de zile, care după foarte multe negocieri, a fost depus la Comisia Europeană. Este un plan extrem de echilibrat, un plan socio-economic care în următorii ani va garata prosperitate pentru toţi”, spune vicepremierul Kelemen Hunor.

El spune că după implementarea proiectelor din PNRR România va fi „o ţară mai bună, o ţară mai reuşită”.

„Sunt convins că după ce va fi citit tot planul, cele 1.200 de pagini, de către cei care au contestat şi ne-au criticat pentru acest plan, vor fi de acord că e un plan bun care va uni societatea”, afirmă Kelemen Hunor.

Vicepremierul UDMR precizează că nu va exista nicio discriminare politică.

„Toate UAT-urile, deci toate comunităţile vor fi susţinute în mod echilibrat, în mod corect, din acest plan. (...) Până la sfărşitul perioadei, noi propunem 45 de mii de hectare de păduri noi şi 10 mii de hectare suprafaţă refăcută şi 250 de arii naturale protejate cu un management nou şi performant”, adaugă Kelemen Hunor.

Potrivit vicepremierului, referitor la domeniul Culturii, vor fi construite muzee noi şi vor fi sprijinite editurile.

Piesa de rezistenţă a PNRR sunt reformele, o serie de transformări esenţiale, de la rădăcină, care au fost mereu amânate şi de care politicienilor mereu le-a fost teamă, arată planul, care a fost făcut public miercuri de către autorităţi. Alocarea totală a planului este de 29,2 miliarde de euro.

În total, România ar primi 14,248 miliarde sub formă de grant şi aproximativ 14,935 miliarde sub formă de împrumuri pentru un total de 29,2 miliarde euro.

CITEŞTE AICI: Cîţu promite un spital nou în 2024. Unde se duc banii din PNRR şi de ce a fost nevoie de împrumuturi

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici