Kelemen Hunor: Toţi candidaţii la prezidenţiale să accepte o campanie fără atacuri la persoană şi jigniri?/ Primul semnatar pune condiţii

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor le propune celorlalţi candidaţi la alegerile prezidenţiale un pact pentru campania electorală, astfel încât aceasta să fie una fără atacuri la persoană sau jigniri şi bazată pe proiecte şi programe. El a primit un răspuns pozitiv din partea unui candidat independent, însă i s-au pus condiţii.

734 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Toţi candidaţii la prezidenţiale să accepte o campanie fără atacuri la persoană şi jigniri?/ Primul semnatar pune condiţii

Kelemen Hunor: Toţi candidaţii la prezidenţiale să accepte o campanie fără atacuri la persoană şi jigniri

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR a declarat duminică, la Arad, într-o conferinţă de presă că fiecare candidat la cea mai înaltă funcţie în stat trebuie să fie şi un model de comportament, un model în ceea ce priveşte comportamentul omului politic, al abordării subiectelor.

„Peste o săptămână începe campania electorală propriu-zisă, campania oficială şi am văzut că în această toamnă era la modă şi fiecare propunea câte un pact. Unul pentru alegeri anticipate, nu prea am înţeles, unul pentru a menţine salariile, unul pentru nu ştiu ce. Eu cred că înainte de alegerile prezidenţiale se poate face un singur pact, şi nu legat de politică, fiindcă în campaniile electorale, înainte de alegeri, orice propunere de pact este un exerciţiu doar de imagine. Dar un singur lucru se poate face şi eu propun un pact prin care toţi candidaţii la alegerile prezidenţiale să accepte o campanie fără atacuri la persoană, fără jigniri, iar discursurile se vor baza pe proiectele şi programele candidaţilor, fără atacuri. Eu cred că, fiind vorba despre cea mai înaltă funcţie politică din statul român, fiecare candidat trebuie să fie şi un model de comportament, un model în ceea ce priveşte comportamentul omului politic, al abordării subiectelor”, a declarat Kelemen.

Potrivit acestuia, ar fi extrem de important ca toţi candidaţii la prezidenţiale să ajungă la o înţelegere astfel încât să aibă loc o campanie electorală fără atacuri la persoană şi fără jigniri, pentru a se reda credibilitatea clasei politice şi a se restabili încrederea în cei care conduc soarta comunităţii.

„Noi vom intra cu o astfel de abordare în campanie, cu un astfel de comportament, vom vorbi despre proiectul nostru, despre proiectul meu, care este atât pentru români, cât şi pentru maghiari, pentru toţi cetăţenii României, pentru o perioadă mai lungă decât un mandat de preşedinte”, a subliniat liderul UDMR.

 

Ivan anunţă că semneză pactul propus de K. Hunor dacă UDMR îşi face publice sursele de finanţare

Prezidenţiabilul Cătălin Ivan a transmis duminică, într-un comunicat de presă, că semnează pactul propus de Kelemen Hunor pentru campania electorală, astfel încât aceasta să fie una fără atacuri la persoană sau jigniri, cu condiţia ca UDMR să îşi facă publice sursele de finanţare.

„Nu ne putem numi europeni în lipsa aplicării principiului transparenţei totale. Este dispus domnul Kelemen Hunor, alături de toţi liderii UDMR, să facă publice sursele de finanţare ale Uniunii, inclusiv sumele de bani care vin de la Budapesta? UDMR-ului etern la guvernare“ să fie spulberat. Ştim cu toţii bancul celebru – «De ce fac românii alegeri? Ca să ştie UDMR cu cine guvernează!» – şi trebuie să vină o zi când acesta nu va mai reprezenta o realitatea dureroasă!”, transmite Cătălin Ivan, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Prezidenţiabilul Partidului Alternativa pentru Demnitate Naţională îi cere, totodată, liderului UDMR Kelemen Hunor să detalieze pactul pe care îl propune.

„Trebuie să definim mai întâi ce este o jignire. Dacă noi afirmăm că UDMR, în frunte cu domnul Hunor, reprezintă interesele unui alt stat decât cel român – este acesta un fapt sau o jignire? Dacă noi afirmăm că UDMR nu este un partid politic înregistrat conform legii şi încalcă astfel legislaţia electorală dintotdeauna – este un fapt sau o jignire? Dacă noi spunem că UDMR cauţionează dintotdeauna o clasă politică română coruptă şi imposibil de reformat prin susţinerea majorităţii guvernelor postdecembriste, în schimbul unor favoruri personale pentru liderii săi, care s-au îmbogăţit peste măsură şi care lasă în sărăcie şi subdezvoltare populaţia maghiară din Harghita şi Covasna – descriem o realitate sau aducem o jignire?“, subliniază Ivan.

Alegerile prezidenţiale au loc pe 10 noiembrie în ţară şi între 8 şi 10 noiembrie în strănătate.

Al doilea tur se va desfăşura între 22 şi 24 noiembrie în Diaspora şi pe 24 noiembrie în România.

Taguri:
udmr,
kelemen hunor,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici