Kelemen Hunor: UDMR va avea propunere de premier

  • UDMR va avea propunere de premier, anunţă liderul Uniunii, Kelemen Hunor.
  • „Nu consider că este o propunere deplasată ca prim-ministrul să fie dat de cea mai mică formaţiune, cea care reprezintă stabilitatea”, trasmite el.
619 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: UDMR va avea propunere de premier

Sursa foto: Mediafaxfoto

„UDMR va avea propunere de premier cu care vom merge în faţa preşedintelui, dacă ne va chema la consultări. Nu consider că este o propunere deplasată ca într-o următoare coaliţie – indiferent că va fi o coaliţie PNL-USR-UDMR sau PNL-PSD-UDMR – primul-ministrul să fie dat de cea mai mică formaţiune, cea care reprezintă stabilitatea”, scrie pe Facebook Kelemen Hunor.

El susţine că nu procentul obţinut la alegeri este important.

„Se poate vorbi despre faptul că UDMR are doar 6-7% în parlament, dar nu acesta este important! Este mai important să abordăm problema formării guvernului din perspectiva faptului că premierul ar trebui desemnat din partea acelei formaţiuni politice, care a fost vocea raţiunii şi a consecvenţei în ultima perioadă şi a cărei propunere este o persoană integratoare, care să coaguleze toate forţele politice responsabile”, conchide Kelemen.

Preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a afirmat că PSD îi va propune preşedintelui Klaus Iohannis o propunere de premier, iar liderul liberalilor, Florin Cîţu, afirmă că viitorul prim-ministru trebuie să fie de la PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici