Kelemen: Legea minorităţilor trebuie să fie pe lista de discuţii cu USL

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Miercurea Ciuc, că Legea minorităţilor trebuie să fie pe lista de discuţii cu USL, afirmând că este probabil ca în cursul zilei să aibă o întâlnire cu premierul Victor Ponta.

191 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Legea minorităţilor trebuie să fie pe lista de discuţii cu USL

Kelemen Hunor (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Întrebat dacă există puncte de vedere comune între UDMR şi USL privind reforma constituţională şi regionalizarea, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că cele două probleme pot fi soluţionate prin dialog şi compromis de ambele părţi.

"Sunt convins că există interese comune şi interese care ne ajută când căutăm soluţii pentru ţara noastră şi sunt foarte multe puncte unde părerile noastre nu se întâlnesc, dar acest lucru nu înseamnă că într-o coaliţie, într-o colaborare, nu cedează unul sau nu cedează altul un pic, este compromis peste tot în lume în politică", a declarat Kelemen.

Întrebat cum comentează declaraţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu, potrivit cărora nu s-a vorbit despre o alianţă de guvernare între UDMR şi USL, ci despre o asociere pe reforma constituţională în principal, Kelemen a spus: "Punctele de negociere le vom discuta când ne vom aşeza la masă şi toate declaraţiile sunt importante, atât ale premierului Victor Ponta, cât şi ale preşedintelui Crin Antonescu".

Kelemen a mai afirmat că nu vrea să meargă prea departe cu speculaţiile, până când nu se vor afişa rezultatele finale ale alegerilor.

El a mai spus însă că "Legea minorităţilor trebuie să fie pe lista de discuţie", precizând că este posibil ca în cursul zilei de luni să aibă o întâlnire cu premierul Victor Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, că a discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi de luni vor începe discuţiile pentru crearea unei majorităţi constituţionale cu Uniunea.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, duminică noaptea, că USL nu a discutat cu UDMR despre o alianţă, nicidecum despre o alianţă de guvernare, el arătând că declaraţia premierului Ponta referitoare la acest subiect înseamnă disponibilitatea USL la a discuta nişte "formule de asociere".

"Cred că domnul Ponta a fost destul de clar. Sigur că a deschis un subiect. Nu am vorbit încă despre o alianţă, nicidecum despre o alianţă de guvernare. Sunt toate posibilităţile deschise", a spus Antonescu, întrebat dacă a discutat despre o alianţă cu UDMR.

El a subliniat faptul că declaraţia lui Ponta reprezintă disponibilitatea USL la a discuta cu UDMR nişte "formule de asociere" în principal pe reforma constituţională.

"Premierul Ponta a făcut o declaraţie care înseamnă disponibilitatea noastră la a discuta cu UDMR nişte formule de asociere pe reforma constituţională în principal şi acest lucru rămâne valabil chiar dacă vom avea 66% din mandate, pentru că o discuţie despre modificarea Constituţiei trebuie să implice şi opoziţia, şi ARD, şi PP-DD, aşa e normal şi, mai departe, cum vor decurge aceste discuţii şi unde vor ajunge, o să vă anunţăm destul de repede, adică nu asta e tema principală a zilelor următoare", a spus Antonescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici