Kelemen: Nu am discutat despre remaniere. UDMR nu cere nici remaniere, nici premier independent

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că în şedinţa coaliţiei nu s-a discutat despre remanierea Guvernului şi că UDMR nu intenţionează să ceară nici premier independent, nici unul tehnocrat şi nici remaniere, care este atributul premierului.

106 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Nu am discutat despre remaniere. UDMR nu cere nici remaniere, nici premier independent

Kelemen: Nu am discutat despre remaniere. UDMR nu cere nici remaniere, nici premier independent (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a declarat corespondentului MEDIAFAX că o remaniere guvernamentală este atributul premierului Emil Boc.

"În coaliţie nu s-a discutat despre remaniere şi premier independent. Noi nu avem de gând să cerem nici premier independent, nici tehnocrat, nici remaniere. Remanierea e atributul premierului. În coaliţie nu am discutat nimic despre acest subiect", a spus liderul UDMR.

Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că în situaţia în care Guvernul nu găseşte soluţii la problemele oamenilor care au ieşit în stradă, atunci va trebui să plece.

"Poate că furat de acordul tacit al populaţiei privind reformele a crezut că se poate continua la nesfârşit, că populaţia va putea să aştepte la nesfârşit. Populaţia a venit şi a tras un semnal de alarmă extrem de puternic: «opriţi-vă, am ajuns la maximă suportabilitate». Şi aici Guvernul trebuie să înţeleagă acest lucru şi să găsească soluţii de rezolvare a problemelor pentru că altfel nu există decât o singură soluţie: plecarea Guvernului. Este clar. Dacă Guvernul nici acum nu realizează care sunt dificultăţile ţării şi nu se apleacă cu mai multă atenţie asupra soluţiilor ce se impun, aceea e soluţia pe care o spune strada. Eu nu că ţin cu strada, mă solidarizez cu greutăţile oamenilor şi cu modul paşnic în care reacţionează", a spus Oltean.

Întrebat în cât timp crede că Guvernul ar trebui să vină cu soluţii, Oltean a spus că, în opinia lui, într-o lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici