Kelemen: Siguranţa cetăţeanului este cel mai important lucru şi atunci când au loc proteste

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni că partidul său respinge actele de vandalism săvarşite de unii dintre participanţii la protestele din ultimele zile, el menţionând totodată că protestele paşnice sau protestele organizate sunt lucruri absolut normale într-o societate democratică.

179 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Siguranţa cetăţeanului este cel mai important lucru şi atunci când au loc proteste

Kelemen Hunor (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax foto)

"Nu suntem de acord cu actele de vandalism. Suntem de acord cu proteste spontane, cu proteste organizate, în limitele normalităţii. (...)", a arătat el.

Liderul UDMR a menţionat că, în momentul în care, pe lângă proteste spontane, apar acte de vandalism, acestea trebuie să fie condamnate, în acest caz intervenţia forţelor de ordine, a jandarmeriei fiind "absolut necesară".

"Din punctul meu de vedere, siguranţa cetăţeanului este cel mai important lucru şi atunci când sunt organizate proteste sau când aceste proteste sunt spontane", a subliniat Kelemen Hunor, care a făcut un apel la calm către toată societatea românească.

Kelemen a menţionat că nu trebuie să fie politizată nicio acţiune, pentru că "instituţiile fundamentale, forţele de ordine trebuie să funcţioneze acolo unde este locul lor, în orice moment, indiferent cine este la conducerea ţării".

Potrivit afirmaţiilor sale, fiecare cetăţean, indiferent că este un trecător paşnic sau este un protestatar care iese cu intenţii bune de a spune care sunt problemele şi de ce este nemulţumit, trebuie să se simtă în siguranţă şi că aceasta trebuie să fie pe primul loc şi prioritatea numărul unu pentru Guvern, pentru clasa politică şi pentru organele de ordine, pentru instituţiile fundamentale.

"Eu sunt convins că, dacă nu facem un diagnostic exact, dacă nu facem o analiză foarte sinceră şi corectă, e foarte greu să găsim o soluţie acceptabilă pentru tot ce se întâmplă. Protestele paşnice sau protestele organizate sunt lucruri absolut normale într-o societate democratică şi nu trebuie să ne speriem dacă oamenii ies pe stradă şi în mod organizat sau mai puţin organizat, dar civilizat, spun ce gândesc sau ce cred despre cei care guvernează şi nu trebuie să ne speriem dacă cer anumite lucruri. E bine ca fiecare cetăţean să aibă posibilitatea ca, în limitele democraţiei, să spună ceea ce îl doare, ceea ce îl nemulţumeşte", a opinat el.

Preşedintele Uniunii a apreciat că oamenii politici trebuie să simtă limitele peste care nu trebuie să treacă.

"Ştim că în această perioadă, 2010-2011, toate reformele sau restructurările, tăierile de salarii i-au nemulţumit pe oameni, dar au înţeles că este nevoie de astfel de reforme şi au răbdat şi pentru aceste lucruri trebuie să le mulţumim, dar trebuie să simţi, ca om politic, limita peste care nu poţi să treci", a spus Kelemen Hunor.

El a afirmat că ultima picătură a fost acea "gândire" despre restructurarea din sistemul sanitar, cu care marea majoritate a societăţii româneşti nu a fost de acord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici