Kelemen: UDMR votează împotriva Guvernului. Nu e un vot pentru susţinerea textului moţiunii

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că formaţiunea politică pe care o conduce va vota moţiunea de cenzură, adăugând că vrea să creadă "că nu se pune problema răzbunării politice din cauza unui vot exprimat în Parlament".

302 afișări
Imaginea articolului Kelemen: UDMR votează împotriva Guvernului. Nu e un vot pentru susţinerea textului moţiunii

Kelemen: UDMR votează împotriva Guvernului. Nu e un vot pentru susţinerea textului moţiunii (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Membrii grupurilor parlamentare ale UDMR, de data aceasta, vor vota împotriva Guvernului. În acelaşi timp, votul nostru nu este şi nu trebuie considerat ; de cenzură, ştiu că trăim vremuri când nuanţele nu îşi găsesc sau îşi găsesc foarte greu locul, lucrurile se văd în alb şi negru, mesajele politice sunt extrem de simplificate, fără nunanţe, fără detalii, dar realitatea niciodată nu este aşa, moţiunea de cenzură ca instrument constituţional şi democratic trebuie să se îndrepte împtriva Guvernului şi nu împotriva unui singur membru, fie şi el primul dintre miniştri", a declarat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a ţinut să sublinieze că moţiunea este de dorit să fie o critică la adresa activităţii sau inactivităţii Guvernului şi nu îndreptată împotriva "unor presupuse fapte" care nu au nicio legătură cu munca din Guvern, adăugând că are nenumărate motive pentru care actualul Guvern ar trebui să lase locul unui nou Executiv, unei echipe noi.

"Dacă aş avea timp să fac invetarul tuturor deomeniilor economice şi sociale, greu aş găsi un sector unde lucrurile merg bine. Investiţiile sunt ca şi inexistente, adiministraţia centrală parcă şi-a pierdut busola, Guvernul creează permanent discrepanţe uriaşe şi tensiuni între diferite categorii sociale", a continuat Kelemen Hunor.

În încheiere, preşedintele UDMR şi-a exprimat speranţa "că nu vor exista consecinţe negative" pentru electoratul formaţiunii politice din cauza votului de marţi împotriva Guvernului.

"Vreau să cred că după 25 de ani nu se pune problema sancţiunilor, vreau să cred că relaţiile între majoritate şi minorităţile etnice nu se văd doar prin prisma votului din Parlament, vreau să cred că nu se pune problema răzbunării politice din cauza unui vot exprimat în Parlamentul României", a arătat Kelemen Hunor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici