Kevin McCarthy: "Joe Biden trebuie să fie investigat de Congres în legătură cu documentele clasificate"

Procurorul general Merrick Garland ar putea anunţa numirea unui consilier special care să se ocupe de problema documentelor clasificate descoperite la proprietăţile lui Joe Biden, relatează Bloomberg News.

2067 afișări
Imaginea articolului Kevin McCarthy: "Joe Biden trebuie să fie investigat de Congres în legătură cu documentele clasificate"

Arhiva Foto Hepta

Kevin McCarthy, un congresman republican din California şi speaker al Camerei Reprezentanţilor, a susţinut joi că preşedintele Biden ştia că în biroul său privat se aflau documente clasificate, altfel nu i-ar fi cerut avocaţilor săi să muşamalizeze cazul. 

„Cred că dacă suni un avocat pentru a muta ceva de la biroul tău, trebuie să fi ştiut din timp”, a spus McCarthy. „Deci, cred că are o mulţime de răspunsuri pentru publicul american. Partea bună este că publicul american are un Congres care poate obţine răspunsuri”.

Comentariile au venit la prima conferinţă de presă a lui McCarthy în calitate de Preşedinte al Camerei Reprezentanţilor. 

Republicanii au profitat de descoperirea unor documente clasificate în biroul lui Biden şi în garajul său din reşedinţa Wilmington pentru a argumenta că a existat un standard dublu cu privire la modul în care a fost gestionată controversa privind documentele clasificate ale fostului preşedinte Trump.

Biden şi-a exprimat surprinderea de faptul că documente clasificate au fost găsite la biroul său privat. El a subliniat, de asemenea, că echipa sa a lucrat pentru a aduce documentele găsite părţilor corespunzătoare.

Richard Sauber, consilierul special al preşedintelui, a declarat luni într-o declaraţie că „înregistrările Administraţiei Obama-Biden, un număr mic de documente cu marcaje clasificate” au fost găsite pe 2 noiembrie 2022, în timp ce se pregătea pentru o mutare.

„Documentele au fost descoperite când avocaţii personali ai preşedintelui împachetau dosare găzduite într-un bloc închis pentru a se pregăti să elibereze spaţiul de birouri de la Penn Biden Center din Washington, DC”, a declarat Sauber într-un comunicat luni.

„Descoperirea acestor documente a fost făcută de avocaţii Preşedintelui. Documentele nu au făcut obiectul niciunei cereri sau anchete anterioare din partea Arhivelor”, a spus Sauber.

Documentele au fost predate Arhivelor Naţionale a doua zi, iar Casa Albă cooperează cu Arhivele şi Departamentul de Justiţie, a spus Sauber.

Democraţii au declarat că Trump nici nu a cooperat pentru a returna documentele clasificate la Arhivele Naţionale. În cele din urmă, FBI a efectuat o percheziţie în reşedinţa lui Trump din Mar-a-Lago anul trecut.

McCarthy a respins joi rezistenţa lui Trump de a returna documentele la Arhivele Naţionale, transmite The Hill

„Ştiau că documentele sunt acolo. De fapt, i-au cerut preşedintelui Trump să pună un alt lacăt, astfel încât să fie încuiaţi. Te uiţi la preşedintele Biden, el nu era preşedinte. El a fost vicepreşedinte, a ţinut acestea în diferite locaţii chiar în aer liber”, a spus McCarthy.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici