Klaus Iohannis a discutat cu secretarul general ONU despre candidatura României la Consiliul de Securitate

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, la New York, cu secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, António Guterres, căruia i-a prezentat argumentele candidaturii României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.

197 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis a discutat cu secretarul general ONU despre candidatura României la Consiliul de Securitate

Klaus Iohannis a discutat cu secretarul general ONU despre candidatura României la Consiliul de Securitate

”Klaus Iohannis a evidenţiat ‎implicarea României în susţinerea procesului demarat de secretarul general ONU privind eficientizarea şi reformarea organizaţiei astfel încât ONU să acţioneze de o manieră mai promptă şi eficientă pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă comunitatea internaţională. În acelaşi timp, preşedintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de susţinere a misiunilor ONU de menţinere a păcii. Preşedintele României a prezentat, de asemenea, argumentele candidaturii României pentru un nou mandat la Consiliul de Securitate ONU”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Secretarul General ONU a apreciat, potrivit sursei citate, eforturile depuse de România pentru cooperarea internaţională invocând exemplul Centrului de Tranzit în Regim de Urgenţă pentru Refugiaţi, creat de România cu UNHCR şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, primul de acest fel din lume, care funcţionează încă din 2008.

”Secretarul General a apreciat conduita României în regiune, fiind discutate pe scurt situaţia din Ucraina, dosarul transnistrean, situaţia din Balcanii de Vest”, se mai spune în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici