Klaus Iohannis face clarificări în privinţa datelor diferite transmise de INSP şi GCS în legătură cu rata de infectare

  • INSP şi GCS au anunţat date diferite despre rata de infectare, în Bucureşti
  • Klaus Iohannis a atras atenţia Guvernului să clarifice situaţia
  • INSP a anunţat o rată de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori, apoi a modificat informaţia
591 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis face clarificări în privinţa datelor diferite transmise de INSP şi GCS în legătură cu rata de infectare

Sursa foto: Mediafaxfoto

Te-a uimit, cu siguranţă, să vezi că două instituţii ale statului au trimis date diferite despre rata de infectare din Bucureşti. Ei bine, şi pe şeful statului se pare, care a calificat situaţia drept „ciudată”. Klaus Iohannis le-a atras atenţia guvernanţilor să ia atitudine.

Klaus Iohannis, preşedintele României: După părerea mea, este urgentă nevoie de corelarea datelor între aceste instituţii şi aştept ca Guvernul să clarifice aceste probleme de urgenţă. 

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat o rată de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori, adică Bucureştiul putea intra în scenariul roşu. Grupul de Comunciare Strategică declara, însă, o incidenţă de 2,69 la mia de locuitori.

Dar de unde aceste diferenţe? Ei bine, INSP a calculat coeficientul de infectare din Capitală, în funcţie de persoanele cu rezidenţă. CGS, însă, în funcţie de persoanele cu doimiciliul în Bucureşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici