Klaus Iohannis îşi lansează miercuri cartea „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”, la Teatrul Naţional

Preşedintele Klaus Iohannis îşi va lansa miercuri cartea „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”. Evenimentul va avea loc la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Sala Studio.

256 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis îşi lansează miercuri cartea „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”, la Teatrul Naţional

Klaus Iohannis îşi lansează miercuri cartea „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa miercuri, 17 aprilie a.c., ora 17:00, la evenimentul de lansare a volumului „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”, publicat de Curtea Veche Publishing. Lansarea va avea loc la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Sala Studio”, a anunţat Administraţia Prezidenţială

Potrivit unui comunicat al Editurii Curtea Veche, volumul este un ghid ce realizează sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituţiilor care o definesc, a valorilor ei şi a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent.

"EU.RO. Un dialog deschis despre Europa" este, potrivit editorilor, "o invitaţie la dezbatere, la analiză şi cunoaştere, astfel încât să le ofere cititorilor informaţii de care au nevoie pentru a deveni cetăţeni europeni implicaţi, alături de instrumente care să le contureze o poziţie articulată faţă de Uniune şi faţă de viitorul ei".

"Am încercat să prezint, într-o manieră accesibilă, principalele mecanisme, valori şi teme politice relevante pentru constructul european. Intenţia mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicaţii concise şi răspunsuri la întrebări esenţiale, dar sensibile, care preocupă un număr mare de cetăţeni şi care pot genera confuzii. Întrebările la care am încercat să ofer răspunsuri în aceasta carte sunt foarte variate, iar ele încep de la legitimitatea noastră istorică de a aparţine spaţiului comunitar şi se încheie cu modul în care ne proiectăm prezenţa în Uniune, în viitoarea perioadă. De asemenea, ele au la baza convingerea că este de datoria politicienilor să informeze propriii cetăţeni despre modul de funcţionare al mecanismelor politice şi despre marile teme care solicita, astăzi, atenţia lumii întregi", arată Klaus Iohannis în introducerea cărţii.

Cartea prezintă ce anume implică pentru România apartenenţa la proiectul comunitar. Volumul va putea fi rezervat cu autograf pe curteaveche.ro în perioada 8 - 16 aprilie.

Preţul noului volum semnat de Klaus Iohannis este de 59 de lei.

Klaus Iohannis a mai publicat volumele "Pas cu pas" (2014) şi "Primul pas" (2015).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici