Klaus Iohannis l-a desemnat din nou pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier / Lista completă a miniştrilor

  • Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă.
  • Anunţul vine la finalul consultărilor cu formaţiunile politicile.
  • Nicolae Ciucă a fost propus de coaliţia formată din PSD, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale.
6186 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis l-a desemnat din nou pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier / Lista completă a miniştrilor

Klaus Iohannis l-a desemnat din nou pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier

Nicolae Ciucă, propunerea colaţiei PSD-PNL-UDMR, a fost desemnat de Klaus Iohannis pentru funcţia de premier.

„Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor. Reprezentanţii acestei majorităţi au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat şi în acest format am avut o discuţie pe care o consider foarte bună”, a declarat luni Klaus Iohannis.

Preşedintele a spus că a acceptat propunerea de premier a acestei majorităţi.

„Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecinţă îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală şi pentru a se prezenta în faţa Parlamenului României pentru votul de încredere”, a mai spus şeful statului.

Miercuri Guvernul Ciucă ar urma treacă prin comisii, iar joi va avea loc votul în Parlament.

Este a doua oară când Nicolae Ciucă primeşte mandat pentru formare unui Guvern. În urmă cu câteva săptămâni el şi-a depus mandatul în lipsa unei majorităţi cu care să meargă în Parlament.

În decembrie 2020, Nicolae Ciucă a fost pentru scurt timp premier intermiar, după ce Ludovic Orban a demisionat.

Cum va arăta noul Guvern

Purtătorul de cuvânt al PSD Radu Oprea a anunţat, mai devreme, structura noului Guvern. PSD va deţine nouă ministere şi postul de secretar general, UDMR îşi păstrează cele trei ministere, ia PNL va avea 8 ministere.

PSD va avea Ministerul Finanţelor, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului şi Familiei şi funcţia asimilată ca ministru de secretar general.

UDMR îşi păstrează cele trei ministere pe care le-a avut: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Ministerul Sportului.

PNL va avea Ministerul Justiţiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Energiei, Ministerul Educaţiei, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul pentu IMM-uri şi Turism.

Lista miniştrilor PNL

Ministerul de Externe - Bogdan Aurescu
Ministerul Educaţiei - Sorin Cîmpeanu
Ministerul Energiei - Virgil Popescu
Ministerul de Interne - Lucian Bode
Ministerul Justiţiei - Cătălin Predoiu
Ministerul Fondurilor Europene - Dan Vîlceanu
Ministerul IMM-urilor, Antreprenoriatului şi Turismului - Daniel Cadariu
Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării - Florin Roman.

Lista miniştrilor PSD

  • Ministerul Finanţelor: Adrian Câciu
  • Ministerul Apărării: Vasile Dîncu
  • Ministerul Transporturilor: Sorin Grindeanu
  • Ministerul Muncii: Marius Budăi
  • Ministerul Tineretului şi Familiei: Gabriela Firea
  • Ministerul Culturii: Lucian Romaşcanu
  • Ministerul Economiei: Marius Humelnicu
  • Ministerul Sănătăţii: Alexandru Rafila
  • Ministerul Agriculturii: Adrian Chesnoiu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici