Klaus Iohannis o primeşte la Cotroceni pe Kathleen Ann Kavalec, ambasadorul SUA la Bucureşti

Preşedintele Klaus Iohannis o primeşte astăzi, la Cotroceni, pe Kathleen Ann Kavalec, ambasadorul SUA la Bucureşti, anunţă Administraţia Prezidenţială.

142 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis o primeşte la Cotroceni pe Kathleen Ann Kavalec, ambasadorul SUA la Bucureşti

Klaus Iohannis o primeşte la Cotroceni pe Kathleen Ann Kavalec, ambasadorul SUA la Bucureşti

Potrivit agendei anunţată de Preşedinţie, Klaus Iohannis o primeşte pe Kathleen Ann Kavalec, ambasadorul SUA la Bucureşti miercuri, la ora 12.00.

Cei doi oficiali s-au întâlnit şi pe 14 februarie.

„În discuţia cu ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec, preşedintele Klaus Iohannis a salutat revenirea acesteia în ţara noastră, după postul anterior efectuat în cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, în perioada 2005-2008. Preşedintele României a apreciat dinamica pozitivă actuală a relaţiilor bilaterale şi a reiterat obiectivul ţării noastre de a dezvolta şi aprofunda Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, pe toate dimensiunile sale, cu accent pe domeniile securitar, energie, comerţ şi investiţii. Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat aprecierea sa pentru rolul asumat de Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, şi de Administraţia de la Washington pentru asigurarea unităţii în cadrul comunităţii transatlantice şi realizarea unei coordonări strânse între liderii transatlantici şi globali în vederea gestionării situaţiei de securitate din vecinătatea ţării noastre, cu impact asupra securităţii euroatlantice”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, Iohannis „a adresat mulţumiri pentru creşterea consistentă a prezenţei militare americane în România, după declanşarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, ceea ce demonstrează sprijinul puternic al SUA pentru securitatea României şi a aliaţilor europeni din NATO, în special a celor din Flancul Estic al Alianţei”.

În cadrul discuţiilor, preşedintele Klaus Iohannis a reiterat interesul comun pentru înregistrarea de progrese concrete în ceea ce priveşte accederea României în programul Visa Waiver. Ambasadoarea Kathleen Ann Kavalec a apreciat soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral şi a confirmat obiectivul de a lucra cu autorităţile române pentru consolidarea acestuia. Totodată, oficialul american a transmis aprecierile SUA privind eforturile şi sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei şi refugiaţilor ucraineni”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici