Klaus Iohannis refuză oferta lui Viktor Orban. Preşedintele se opune proiectului „o nouă Europă Centrală”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că nu sprijină o abordare ca cea a premierului Ungariei Viktor Orban, privind o nouă Europă Centrală pentru că nu doreşte să se deschidă noi „falii” în cadrul Uniunii Europene.

10764 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis refuză oferta lui Viktor Orban. Preşedintele se opune proiectului „o nouă Europă Centrală”

Klaus Iohannis refuză oferta lui Viktor Orban. Preşedintele se opune proiectului „o nouă Europă Centrală”

„Eu mă implic pentru Uniunea Europeană, nu pentru o altă entitate pe care am crea-o în plan mai mic şi mai apropiat. Nu sunt de părere că trebuie să deschidem noi falii în cadrul UE, dimpotrivă trebuie să ne implicăm, fiecare cât poate de bine, pentru a închide faliile existente. Avem în continuare falia est-vest care are origini istorice, este o falie care vine pe fosta Cortină de Fier. Eu m-am implicat foarte mult şi rămân foarte implicat pentru a o închide. Există pe de altă parte, în cadrul UE anumite abordări principial uşor diferite între nord sud şi aici trebuie sa intervenim. Eu n-o să mă implic niciodată pentru a crea subentităţi în Uniunea Europeană, care ar deschide şi noi falii. Aceasta este o abordare pe care nu o pot sprijini", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, marţi, la Palatul Cotroceni.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, sâmbătă seara, la Timişoara, unde a participat la un spectacol organizat pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la Revoluţie, că Ungaria este pregătită să construiască, împreună cu vecinii ei, printre care şi România, o nouă Europă Centrală.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
ungaria,
ue

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici