Klaus Iohannis se vede cu liberalii la Vila Lac 3, pentru discuţii despre prezidenţiale. Liderii prezenţi la întrevedere

Preşedintele Klaus Iohannis va avea o întrevederea, marţi, de la ora 17.00, la Vila Lac 3, cu liderii PNL, discuţiile vizând alegerile prezidenţiale au declarat surse liberale pentru MEDIAFAX.

530 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis se vede cu liberalii la Vila Lac 3, pentru discuţii despre prezidenţiale. Liderii prezenţi la întrevedere

Klaus Iohannis se va întâlni, marţi, cu Ludovic Orban. Discuţii despre prezidenţiale

La întâlnire vor participa Ludovic Orban, Vasile Blaga, posibil şi Rareş Bogdan.

Ludovic Orban, Vasile Blaga, Dan Motreanu, Raluca Turcan, Florin Cîţu, Iulian Dumitrescu, Cristian Buşoi, Marian Petrache şi posibil Rareş Bogdan ar fi printre liberalii care se vor vedea, marţi, cu şeful statului la vila de protocol, au precizat sursele citate.

Întrevederea se va axa pe strategia la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an, în contextul în care Klaus Iohannis a anunţat în iunie 2018 că va candida pentru un al doilea mandat la Cotroceni, iar PNL a decis susţinerea candidaturii şefului statului.

Nu este prima întrunire a lui Klaus Iohannis cu liberalii. Aceştia s-au mai văzut de-a lungul anului cu preşedintele României pentru a discuta despre prezidenţiale, cât şi anterior campaniei pentru europarlamentare, în vederea unei strategii comune la referendumul pe justiţie care a avut loc odata că scrutinul pentru PE, pe 26 mai.

USR şi PSD sunt şi ele în procesul de stabilire a candidaţilor proprii la prezidenţiale.

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, pentru MEDIAFAX, că este posibil ca la finalul acestei săptămâni sau în maxim o săptămână şi jumătate Alianţa 2020 USR-PLUS să anunţe candidatul la alegerile prezidenţiale.

USR şi PLUS se află în negocieri pentru a stabili candidatul Alianţei pentru un mandat la Cotroceni. Liderii celor două formaţiuni au explicat că va fi un tandem al Alianţei USR-PLUS. Dacă Dan Barna va fi prezidenţiabilul, atunci Dacian Cioloş va fi propunerea de premier sau viceversa.

De asemenea, surse social-democrate au spus, agenţiei MEDIAFAX, că pe 3 august va avea loc Congresul PSD pentru alegerea prezidenţiabilului.

Până acum şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale preşedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici, secretarul general al PSD Mihai Fifor, deputatul Liviu Pleşoianu, senatorul Şerban Nicolae. De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu ar mai dori să fie candidatul coaliţiei la alegerile prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici