Klaus Iohannis: Solidaritatea României faţă de Ucraina a rămas de neclintit

  • Solidaritatea României faţă de Ucraina a rămas de neclintit, spune Klaus Iohannis la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.
  • El afirmă că prioritatea momentului constă în obţinerea deciziei politice de deschidere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova şi Ucraina.
1385 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis: Solidaritatea României faţă de Ucraina a rămas de neclintit

„Consecinţele nocive la nivel global ale războiului de agresiune de la graniţele noastre au determinat adaptarea noastră rapidă şi formularea de răspunsuri ferme pe o linie clară şi puternic asumată a politicii noastre externe”, spune Klaus Iohannis la evenimentul prilejuit de primirea şefilor de misiuni diplomatice, a şefilor oficiilor consulare şi a directorilor Institutelor culturale româneşti cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

El afirmă că au trecut „mai bine de 18 luni de la declanşarea războilui de către Rusia, iar solidaritatea României faţă de Ucraina a rămas de neclintit”.

„Vom continua să sprijinim Ucrraina atât timp cât va fi necesar. Totodată, vom continua să fim alături de Republica Moldova, grav afectată de război, prin asistenţă financiară, expertiză şi sprijin politic fără precedent, în edificarea unui parcurs european ireversibil, dar şi în construcţia unui stat sigur şi prosper pentru toţi cetăţenii săi. Prioritatea momentului constă în obţinerea deciziei politice de deschidere a negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova şi Ucraina”, adaugă şeful statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici