Korodi: PCM "va rupe" o parte importantă din voturile maghiarilor, dacă participă la alegeri

PCM "va rupe" o parte importantă din voturile electoratului maghiar dacă va participa la alegeri, declară ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Korodi Attila, în opinia căruia numărul reprezentanţilor maghiarilor în Parlament se va reduce.

11 afișări
Imaginea articolului Korodi: PCM "va rupe" o parte importantă din voturile maghiarilor, dacă participă la alegeri

Korodi: PCM "va rupe" o parte importantă din voturile maghiarilor, dacă participă la alegeri (Imagine: Mediafax Foto)

Korodi Attila (UDMR) a declarat, sâmbătă, în judeţul Covasna, că, în opinia sa, decizia Partidului Civic Maghiar de a participa la alegeri nu va aduce beneficii nici partidului în sine, dar nici comunităţii maghiare.

Reprezentantul UDMR a afirmat că ideal era să se formeze o coaliţie a forţelor maghiare, nu o coaliţie precum cea a partidelor politice, ci una sub tutela uniunii, pentru că era nevoie de o platformă politică, dat fiind faptul că pragul electoral de 8 la sută (prag minim stabilit pentru alienţele electorale –n.r.) nu se putea ajunge.

"Dacă ei pornesc (PCM la alegerile parlamentare – n.r.), ca partid sau sprijinind candidaţi independenţi, nu vor avea succes, vor avea un singur succes: vor rupe o parte importantă din voturi (al electoratului maghiar –n.r.)”, a spus Korodi.

În opinia acestuia, în cazul în care PCM va participa la alegerile parlamentare, numărul actual al reprezentanţilor comunităţii maghiare din Parlament se va reduce.

Conducerea centrală a Partidului Civic Maghiar, care s-a întrunit, vineri seară, la Lupeni, în judeţul Harghita, a decis că PCM nu va participa la alegerile parlamentare sub această siglă, dar va susţine candidaţii independenţi care sunt de acord cu valorile promovate de partid.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici