Kremlinul îl aplaudă pe Orban: apără interesele naţionale

Ungaria este o ţară „suficient de independentă pentru a-şi apăra propriile interese”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Peskov.

247 afișări
Imaginea articolului Kremlinul îl aplaudă pe Orban: apără interesele naţionale

Putin şi Orban sunt amici

Oficialul rus a comentat decizia premierului ungar Viktor Orbani de a bloca noi finanţări UE pentru Ucraina, relatează Ria Novosti.

„Nu depinde de noi să comentăm, Ungaria este o ţară suverană, are propriile ei interese. Ungaria, printre altele, spre deosebire de multe alte ţări europene, îşi apără interesele foarte ferm”, a spus Peskov.

Intrarea Ucrainei şi a Moldovei în UE ar putea „destabiliza” Uniunea Europeană, care a decis să demareze procedurile de admitere a acestora doar din motive „politice”. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus acest lucru, citat de agenţia Interfax.

„UE a avut întotdeauna criterii destul de stricte de intrare. În momentul de faţă, este evident că nici Ucraina, nici Moldova nu îndeplinesc aceste criterii”, a mai zis Peskov.

Este cunoscută apropierea pe care Ungaria o are faţă de Rusia, de când la putere a venit Viktor Orban. Maghiarii depind energetic de puterea de la Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici