Lansarea candidaţilor PNL la PE în Brăila, pe imnul Ligii Campionilor. Petrache: N-am vorbit la UEFA - FOTO

PNL şi-a lansat la Brăila candidaţii pentru europarlamentare, într-un eveniment destinat organizaţiilor liberale din regiunea Sud, apelând la o serie de elemente preluate din conceptul Ligii Campionilor UEFA, cu o "Cupă a campionilor" şi imnul comptetiţiei fotbalistice.

705 afișări
Imaginea articolului Lansarea candidaţilor PNL la PE în Brăila, pe imnul Ligii Campionilor. Petrache: N-am vorbit la UEFA - FOTO

Lansarea candidaţilor PNL la PE în Brăila, pe imnul Ligii Campionilor. Petrache: N-am vorbit la UEFA (Captură video)

Lansarea candidaţilor la europarlamentare, care s-a desfăşurat în Sala Polivalentă din Brăila în prezenţa a circa 3.000 de simpatizanţi, a debutat pe melodia imnului Ligii Campionilor.

Cu ocazia acestui eveniment, liderii filialelor din Galaţi, Constanţa, Brăila, Tulcea, Buzău şi Vrancea au susţinut câte un scurt discurs, urmaţi de primii cinci candidaţi ai PNL pentru Parlamentul European. Fiecare vorbitor s-a adresat sălii de pe o mică scenă pe care se afla, în loc de pupitru, un stativ pe care s-a aflat o cupă aurie, inscripţionată "Cupa EuroCampionilor".

Dintre europarlamentarii prezenţi, Adina Vălean a susţinut că liberalii vin după cinci ani de mandat în Parlamentul European pentru a-şi prezenta faptele, şi nu doar vorbele. Ea a susţinut că din 2007 până în prezent prin demersurile sale a redus tarifele la roaming cu 80%, urmând ca până în 2015 acestea să fie eliminate definitiv.

De altfel, pe bannerele aflate în sală, pe care era ilustrată de asemenea o cupă, era inscripţionat alături de cinci stele: "EuroCampioni la fapte". Pe alte materiale de promovare, mesajele PNL alăturate imaginii lui Crin Antonescu sau celei a lui Klaus Iohannis au fost: "Unitatea aduce victoria/ Competenţa câştigă lupta".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost cel care a încheiat evenimentul, cu o metaforă legată de copilul cu şanse materiale modeste care reuşeşte în viaţă prin învăţătură.

"România nu este un copil sărac la masa Europei. România seamănă poate cu un copil de origine modestă dat la o şcoală înaltă. Dar este un copil frumos, este un copil inteligent, este un copil care vrea să înveţe, este un copil care vrea să reuşească (...) Vrem o Europă mai dinamică din punct de vedere economic şi mai puţin birocratică, o Europă în care poveştile dulcegi ale socialismului nu mai merg şi în care formulele populiste au dus, iată, la ridicarea unui val extremist şi anti-european în ţări care sunt leagănul şi modelul democraţiei, ca Franţa şi ca Marea Britanie. Vrem o Europă mai coerentă în politica sa externă, mai înţelegătoare cu diversitatea şi cu diferenţa. Vrem o Europă unită, vrem o Europă cu acţiuni şi cu politici coerente, dar vrem o Europă în care indivizii, ca şi naţiunile, să-şi păstreze dreptul la diferenţă", a spus Antonescu.

Ulterior, la solicitarea jurnaliştilor, preşedintele PNL a admis faptul că a fost folosit conceptul Ligii Campionilor pentru lansarea candidaţilor la europarlamentare.

El a fost întrebat de ce a ales să împrumute elemente din fotbal, de vreme ce s-a exprimat în mai multe rânduri împotriva implicării politicului în fotbal.

"E vorba de o simbolistică, nu introducem nicio politică în fotbal, nici fotbalul în politică, e vorba de o anumită simbolistică şi cred că în chestiunea asta nu este nimic incorect", a afirmat preşedintele PNL.

De asemenea, el a comentat faptul că pe scena folosită pentru discursurile liderilor politici a fost înlocuit pupitrul cu un stativ pe care a fost expusă "Cupa EuroCampionilor".

"De lângă o cupă (am vorbit - n.r.) , dar nu din cupă, adică nu înlocuim tribuna. Important e ce spunem. Că spunem de pe un podium, că spunem de la o scenă, la un format, acestea sunt chestiuni de decor", a afirmat Antonescu.

De asemenea, şeful campaniei PNL pentru europarlamentare, Marian Petrache, a susţinut că ideea a aparţinut unei alte persoane şi este bazată pe faptul că europarlamentarii PNL ar avea o anumită percepţie publică.

"Am ales acest mod de lansare pentru că, din analizele noastre, în percepţia publică europarlamentarii liberali sunt văzuţi cel mai bine dintre toţi europarlamentarii români şi, plecând de la acest aspect, pentru că au o notorietate pozitivă foarte mare, ne-am gândit la acest concept de lansare. El este strâns legat de dorinţa filialelor noastre de a avea fiecare euroregiune românească un europarlamentar care să-i reprezinte la Bruxelles", a explicat Petrache.

Şeful de campanie a PNL a fost întrebat dacă a cerut acordul UEFA pentru a folosi imnul Ligii Campionilor în timpul campaniei pentru europarlamentare.

"Nu am vorbit la UEFA, dar e un om care ne-a ajutat în alegerea acestui tip de lansare a candidaţilor şi nu cred că o să avem probleme. Nici nu m-am gândit măcar", a replicat Petrache.

În sprijinul său a venit preşedintele PNL: "Cunosc câţiva oameni la UEFA, dacă e ceva...".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici