Laszlo Tokes, distins cu medalia Robert Schuman pentru contribuţia la căderea comunismului

Europarlamentarul Laszlo Tokes a fost distins cu medalia Robert Schuman, care i-a fost acordată de către preşedintele grupului PPE din PE, Joseph Daul, cu ocazia unei ceremonii organizate pentru a marca 20 de ani de la căderea comunismului în Europa.

37 afișări
Imaginea articolului Laszlo Tokes, distins cu medalia Robert Schuman pentru contribuţia la căderea comunismului

Laszlo Tokes, distins cu medalia Robert Schuman pentru contribuţia la căderea comunismului (Imagine:Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Medalia i-a fost acordată lui Laszlo Tokes ca semn de recunoaştere a rolului decisiv pe care l-a jucat acesta în Revoluţia din 1989, încheiată cu înlăturarea regimului dictatorial comunist condus de Nicolae Ceauşescu, potrivit unui comunicat PPE.

Joseph Daul a vorbit cu această ocazie despre rolul istoric pe care l-a jucat Laszlo Tokes în eliberarea României de sub regimul comunist. "Oameni care au avut curajul şi tăria dumneavoastră au făcut posibilă reunificarea Europei. Oamenii ca dumneavoastră simbolizează cel mai bine viziunea umanistă a societăţii pe care noi, grupul PPE, nu am încetat să o apărăm, încă din vremea părinţilor fondatori ai Europei. Din toată inima, pentru români şi pentru Europa, vă mulţumesc", a spus Daul.

Medalia Robert Schuman este o distincţie acordată persoanelor care au contribuţii excepţionale la integrarea europeană, democraţie şi drepturile omului. Laszlo Tokes s-a declarat onorat de distincţia acordată.

"Mă simt onorat şi privilegiat să primesc medalia Robert Schuman astăzi când comemorăm 20 de ani de la căderea regimului comunist brutal din România, unde solidaritatea poporului a determinat căderea regimului", a spus Laszlo Tokes.

Printre precedenţii laureaţi cu această distincţie se numără Elena Bonner-Saharov, Papa Ioan Paul II, Jean Claude Junker, Valery Giscard d'Estaing şi Michel Barnier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici