Lazăr Comănescu despre aderarea României la Schengen: Eforturile României sunt tot mai bine înţelese

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a declarat vineri că eforturile făcute de România pentru a-şi consolida frontierele externe sunt argumente înţelese tot mai bine în favoarea aderării ţării noastre la spaţiul Schengen.

560 afișări
Imaginea articolului Lazăr Comănescu despre aderarea României la Schengen: Eforturile României sunt tot mai bine înţelese

Lazăr Comănescu despre aderarea României la Schengen: Eforturile României sunt tot mai bine înţelese (Imagine: Razvan Chirita / Mediafax Foto)

''Acum se scoate în evidenţă tot mai puternic necesitatea ca acţiunile prioritare ale UE (să fie făcute în sensul-n.r.) consolidării frontirerelor sale externe. Ori prin tot ce a făcut România, până în prezent, în privinţa frontierelor sale externe care sunt şi frontierele externe ale UE se constituie argumente care vreau să vă asigur că sunt înţelese tot mai bine în sensul că o aderare o României la spaţiul Schengen va fi de natură să consolideze capabilităţile UE de a face faţă în planul securităţii provocărilor cu care ne confruntăm”, a spus ministrul de Externe, întrebat dacă în actualul context de consolidare a frontierelor externe România poate spera la rediscutarea aderării la spaţiul Schengem, la finalul unei întâlnirii cu Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini.

Lazăr Comănescu a afirmat că, în viitorul apropiat, vor avea loc ''revoluţii'' care vor confirma importanţa României în consolidarea securităţii frontierilor externe.

''De aceea, eu sunt, prudent, optimist că în viitorul apropiat vom fi martorii unor revoluţii care să confirme că există această conştientizare a importanţei pe care România ar avea în interiorul spaţiului Schengen pentru protecţia şi consolidarea securităţii frontierilor externe'', a subliniat el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici