Lăzăroiu: Anul acesta va fi anul independenţilor la alegerile locale, încurcă jocuri ale partidelor

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, sâmbătă, la Suceava, că acest an electoral va fi anul independenţilor la alegerile locale, aceştia urmând să obţină multe voturi care să strice calculele electorale ale partidelor politice.

301 afișări
Imaginea articolului Lăzăroiu: Anul acesta va fi anul independenţilor la alegerile locale, încurcă jocuri ale partidelor

Sebastian Lazaroiu (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax foto)

Lăzăroiu a spus, în cadrul Şcolii Naţionale de Management Politic, organizată de OT PDL Suceava, că acest an va fi "anul independenţilor", candidaturi motivate şi de succesul lui Sorin Oprescu la Bucureşti în alegerile din 2008.

"Anul acesta va fi anul independenţilor. E o oportunitate. Veţi vedea mulţi independenţi care vor atrage multe voturi. Anul acesta vor lua mult mai multe. Nu zic că ar putea să câştige, ar fi şi greu, dar vor rupe voturi şi să strice jocuri ale partidelor la nivelul municipiilor. E o provocare pentru toate partidele", a spus Lăzăroiu.

Fostul consilier prezidenţial a estimat că la alegerile locale USL va obţine 35-37 la sută din voturi, PDL sau Mişcarea Populară aproximativ 30 la sută din voturi, PP-DD, care este cotat cu 18-20 la sută, va obţine 7-8 la sută din cauză că nu au candidaţi şi structuri, iar electoratul partidului este vulnerabil la mită electorală.

El a mai spus că UDMR va avea probleme din cauza partidului constituit de Laszlo Tokes, iar PRM "nu va face mare lucru".

El consideră că UNPR ar putea obţine 5 la sută din voturi.

"Dacă PDL merge singur, şi nu cu Mişcarea Populară lucrurile nu se vor schimba şi nu va lua mai puţin de 27-28 la sută. Mişcarea Populară nu va aduce zece procente ci doar două-trei", a spus Lăzăroiu, care a precizat însă că cele două-trei procente care ar putea creşte scorul PDL dacă va candida în cadrul Mişcării Populare va duce formaţiunea la peste 30 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici