Lăzăroiu: USL va obţine la locale sub 40 la sută din voturi, au greşit când au stabilit paritate

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a apreciat, sâmbătă, că USL ar putea să se despartă după alegerile locale, când va obţine sub 40 la sută din voturi, în special pentru că formaţiunile componente au greşit că au stabilit paritate fără să ţină cont de specificul judeţelor.

1234 afișări
Imaginea articolului Lăzăroiu: USL va obţine la locale sub 40 la sută din voturi, au greşit când au stabilit paritate

Sebastian Lăzăroiu (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax foto)

Lăzăroiu a spus în cadrul Şcolii Naţionale de Management Politic organizată de OT PDL Suceava că USL a greşit când a stabilit cotă unică, de paritate la candidaturi PNL+PC cu PSD.

"E o prostie. Se ajunge la nivel judeţean unde discrepanţele sunt mari", a spus sociologul, arătând că sunt judeţe unde PSD este mult mai puternic decât PNL şi invers, unde PNL este mai puternic decât PSD.

"Le impui paritate şi e greu de acceptat. Alianţa D.A. s-a făcut pe cote pe judeţe între PD şi PNL", a spus Lăzăroiu.

El a mai declarat că este bine că USL candidează împreună la alegerile locale fiind un test.

"Singura raţiune a înfiinţării USL este să ia 50 la sută plus unul. Nu cred că va lua. La locale şi mai puţin probabil. Dacă termină localele şi ia sub 40 la sută ştiu pe ce drum o apucă", a spus Lăzăroiu.

El a explicat că la alegerile locale e votat în principal candidatul, şi nu partidul, iar în prezent PDL şi UNPR au 1.300 - 1.400 de primari, din cei 3.200, cealaltă parte se află la USL, UDMR şi alte formaţiuni.

"Evident, numărul primarilor va avea o contribuţie mare la distribuirea votului", a spus Lăzăroiu.

El a subliniat că USL e peste 50 la sută la vot popular, dar că la sondaj respondentul nu este pus în situaţia reală, când votează candidatul unei primării şi a adăugat că în mediul rural mai are şi componenta reţelelor de rudenie.

"După ce vor lua 37 la sută, cei de la USL îşi vor face calculul şi vor constata că 18 la sută sunt PSD şi restul PNL+PC. Sunt convins ce vor spune cei din PSD că după locale iau 18 la sută când puteau lua 30 la sută. Apoi trebuie să vă alegeri partenerul de guvernare din 2013", le-a spus Lăzăroiu tinerilor din PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici