"Legea anti-Şoşoacă". Orban vrea să modifice regulamentul de organizare a şedinţelor, după incidentele de la moţiune

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, anunţă că regulamentul de organizare a şedinţelor în Parlament ar putea fi schimbat. Discuţiile au început după ce Diana Şoşoacă, senatorul independent, a fost acuzată că a agresat un alt parlamentar.

2758 afișări
Imaginea articolului "Legea anti-Şoşoacă". Orban vrea să modifice regulamentul de organizare a şedinţelor, după incidentele de la moţiune

"Legea anti-Şoşoacă". Orban vrea să modifice regulamentul de organizare a şedinţelor, după incidentele de la moţiune

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat că aşteaptă sesizări din partea persoanelor agresate de senatorul Şoşoacă.

„Ştiţi ce a păţit chestorul. Aştept sesizări din partea celor agresaţi, nici nu pot sa-i spun această doamnă senator, acest personaj sinistru care nu înţelege unde se află”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Ludovic Orban a mai spus că, în funcţie de sesizările care vor fi depuse, ar putea solicita schimbarea regulamentului de organizare a şedintelor în Parlament. Modificările ar putea fi făcute la toamnă, după vacanţa parlamentară.

„Modificăm regulamentul dacă este necesar pentru a nu mai permite astfel de compartamente care contravin total bunului simţ, civilizaţiei”, a precizat Orban.

Chestorul Senatului Sergiu Vlad de la USR PLUS a acuzat-o pe Diana Şoşoacă, senator independent, că l-a agresat fizic marţi, în timpul dezbaterilor de la moţiunea de cenzură iniţiată de PSD.

„Am luat sacul din faţa domnului prim-ministru şi l-am scos din sala de plen. A venit duuă mine şi mi-a zis să-i dau sacul, iar eu i-am spus să şi-l ia. M-a prins de faţă şi mi-a zis: <în ce calitate mi-ai luat tu sacul?>. Eu sunt senator şi sunt chestor al Senatului. I-am spus că la cât de agresivă este, nu mă mir că este la al treilea divorţ. Este destul de violentă, verbal şi fizic”, a spus Sergiu Vlad.

Chestorul a mai spus că în altă şedinţă a Senatului, Diana Şoşoacă l-a agresat verbal.

„De data a fost agresivă şi fizic. Mă gândesc la plângere chiar şi penală. Nu ai imunitate împotriva agresiunilor fizice. Nu poţi să fii agresiv fizic doar pentru că eşti femeie”, a dezvăluit parlamentarul USR PLUS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici