Lia Olguţa Vasilescu acuză prefectul că a cerut închiderea Târgului de Crăciun din Craiova

  • Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, acuză că prefectul şi instituţiile de forţă şi control au cerut comercianţilor din Târgu de Crăciun să închidă chioşcurile şi că au adus maşina de la pompieri cu sirenele pornite „să sperie copiii” veniţi să vadă iluminatul festiv.
  • Avem voie să aprindem iluminatul de sărbători? Răspuns: da! Avem voie să permitem funcţionarea chioşcurilor pe raza oraşului? Răspuns: da! Nicio lege, ordonanţă, hotarâre de guvern nu interzice asta!”, spune primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, pe pagina sa de Facebook.
3537 afișări
Imaginea articolului Lia Olguţa Vasilescu acuză prefectul că a cerut închiderea Târgului de Crăciun din Craiova

Lia Olguţa Vasilescu acuză prefectul că a cerut închiderea Târgului de Crăciun

Acesta acuză că autorităţile de forţă şi control şi prefectul de Dolj le-au cerut „imperativ” comercianţilor să închidă chioşcurile din Târgu de Crăciun.

„De unde zelul prefectului de Dolj şi al tuturor instituţiilor de forţă şi control de a le cere imperativ comercianţilor să închidă chioşcurile din zona centrală care funcţionează perfect legal, aşa cum funcţionează alte sute de chioşcuri în toate cartierele oraşului?”, mia scrie Vasilescu.

Edilul Craiovei acuză autorităţile că au speriat copiii veniţi să vadă iluminatul festiv.

„De ce a fost necesar ca o maşină a CBRN să stea non stop în zonă, cu megafoanele pornite la maxim, ca să sperie copiii veniţi să vadă luminiţele de sărbători? După ce PNL a închis pieţele şi producătorii îngheaţă şi ei şi mărfurile lor la 8 grade afară, acum a venit rândul chioşcurilor”, mai spune Lia Olguţa Vasilescu.

Sâmbătă seara, craiovenii au aprins ei înşişi iluminatul festiv.

Ei au fost invitaţi de Primăria Craiova să acceseze site-ul www.primariacraiova.ro, unde au găsit, pe pagina principală, butonul de aprindere, care putea fi apăsat la ora 18.00, din faţa laptopului, tabletei sau a telefonului mobil.

Astfel, iluminatul festiv s-a aprins, iar zeci de oameni sunt, sâmbătă seara, în centrul oraşului, purtând mască şi păstrând distanţa socială.

Cei care nu au ajuns să vadă live centrul Craiovei iluminat au putut accesa un link de pe site-ul Primăriei Craiova, unde pot fi vizionate imagini în direct cu magia aprinderii beculeţelor în toată zona centrală şi în Parcul Nicolae Romanescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici