Lia Olguţa Vasilescu cere Guvernului relocarea Penitenciarului Craiova în afara oraşului

  • Lia Olguţa Vasilescu a cerut printr-o adresă Guvernului relocarea Penitenciarului de Maximă Securitate Craiova în afara oraşului.
  • „Se află în zonă centrală, fiind înconjurat de case, blocuri, un colegiu şi chiar şi o grădiniţă”, spune primarul Craiovei.
768 afișări
Imaginea articolului Lia Olguţa Vasilescu cere Guvernului relocarea Penitenciarului Craiova în afara oraşului

Lia Olguţa Vasilescu cere Guvernului relocarea Penitenciarului Craiova în afara oraşului

Lia Olguţa Vasilescu spune că a cerut Guvernului, printr-o adresă trimisă luni din partea Primăriei Municipiului Craiova, includerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova în lista penitenciarelor care trebuie relocate în afara zonelor urbane.

„Memorandumul prezentat de Ministerul Justiţiei prevedea relocarea doar pentru penitenciarele Oradea, Satu Mare, Târgu Mureş, Iaşi, Ploieşti, Timişoara şi secţia exterioară Cluj din cadrul Penitenciarului Gherla. În acesta se aminteşte faptul că amplasarea închisorilor în mijlocul zonelor urbane generează o serie de probleme şi riscuri, atât pentru comunitatea locală, cât şi pentru poliţia penitenciară”, arată primarul Craiovei.

Lia Olguţa Vasilescu susţine că, deşi Penitenciarul Craiova se află în zonă centrală, fiind înconjurat de case, blocuri, un colegiu şi chiar şi o grădiniţă, acesta nu a fost inclus în lista Ministerului Justiţiei.

„Astfel, am solicitat Guvernului României să ţină cont de doleanţele craiovenilor, iar penitenciarul să fie relocat în afara localităţii”, a scris primarul pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici