Lia Vasilescu, primarul Craiovei: Am preluat mandatul de deputat, dar nu am decis dacă renunţ la primărie / Dragnea îi răspunde: Nu au candidat ca să tragă lista

Primarul Craiovei, Lia Vasilescu şi-a îndeplinit marţi formalităţile de preluare a mandatului de deputat, ea precizând că nu a decis încă dacă va renunţa la funcţia de edil, urmând să opteze în perioada legală, dar şi după ce va avea o discuţie cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

1379 afișări
Imaginea articolului Lia Vasilescu, primarul Craiovei: Am preluat mandatul de deputat, dar nu am decis dacă renunţ la primărie / Dragnea îi răspunde: Nu au candidat ca să tragă lista

Lia Vasilescu, primarul Craiovei: Am preluat mandatul de deputat, dar nu am decis dacă renunţ la primărie (Imagine Bogdan Danescu / Mediafax Foto)

"Încă nu m-am decis. Am termen de 15 zile ca să îmi declar starea de incompatibilitate, apoi încă 30 de zile ca să pot să optez. Deocamdată nu am luat nicio decizie, dar mi-am făcut toate formalităţile", a spusVasilescu, întrebată dacă va renunţa la funţia de primar în favoarea mandatului de deputat.

Ea a arătat că trebuie să aibă o discuţie cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru a decide.

"Eu sunt soldat disciplinat al partidului şi ce mi se va spune să fac, asta voi face", a spus Vasilescu, ea menţionând că, personal, îşi doreşte să rămână primar.

Vasilescu a menţionat că va veni la plen şi îşi va exercita dreptul de vot, în special în ceea ce priveşte viitorul guvern.

"Voi veni la plen, este important fiecare vot, mai ales că trece guvernul şi chiar vreau să votez guvernul, indiferent că rămân primar sau nu", a mai spus Vasilescu.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a răspuns marţi, prin intermediul jurnaliştilor, primarului Lia Vasilescu, el precizând că aleşii locali PSD care au candidat şi au câştigat mandate de deputat sau de senator vor opta pentru a rămâne în Parlament.

Întrebat dacă aleşii localii ai PSD care au câştigat un mandat de parlamentar vor demisiona din funcţiile alese, Dragnea a răspuns afirmativ.

"Da, ei nu au candidat ca să tragă lista. Din moment ce au mers în campanie, au vorbit cu oamenii, le-au spus să aibă încredere în ei, atunci vor rămâne aici, în Parlament", a precizat Dragnea.

Primarul Craiovei, Lia Vasilescu şi-a îndeplinit marţi formalităţile de preluare a mandatului de deputat, ea precizând că nu a decis încă dacă va renunţa la funcţia de edil, urmând să opteze în perioada legală, dar şi după ce va avea o discuţie cu preşedintele PSD Liviu Dragnea.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici