Liviu Dragnea: PSD şi ALDE vor participa împreună la consultările cu preşedintele Iohannis

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, după ce a semnat protocolul de constituire a coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, că cele două formaţiuni vor merge împreună la consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis pe tema desemnării prim-ministrului.

1538 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: PSD şi ALDE vor participa împreună la consultările cu preşedintele Iohannis

Liviu Dragnea: PSD şi ALDE vor participa împreună la consultările cu preşedintele Iohannis (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

''O să-i trimitem preşedintelui o scrisoare în care o să-l anunţăm în mod oficial de constituirea acestei coaliţii, o să-i trimitem şi textul protocolului, o să-l informăm că o să mergem împreună şi o să mergem împreună - am înţeles că miercuri la 11.00 e invitat PSD - miercuri la 11.00 mergem împreună'', a spus Dragnea.

El a precizat, solicitat să comenteze un eventual refuz al şefului statului, că se bazează pe buna credinţă a preşedintelui şi pe faptul că acesta va înţelege.

La rândul său, co-preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a confirmat că PSD şi ALDE vor merge împreună la consultări în baza semnării protocolului de constituire a coaliţiei de guvernare.

''Având în vedere semnarea acestui protocol în acest moment, noi vom participa împreună la consultările pe care preşedintele le va organiza pentru stabilirea primului-ministru'', a subliniat Tăriceanu.

Solicitat să comenteze faptul că PSD şi ALDE sunt partide distincte, care au participat separat în alegeri, Tăriceanu a răspuns: ''Da, dar azi am semnat acest protocol de coaliţie''.

Potrivit programului anunţat luni, PSD, PNL, USR şi UDMR sunt convocate miercuri la Palatul Cotroceni pentru consultări în vederea formării unui nou Cabinet, iar ALDE, PMP şi Minorităţile sunt aşteptate joi.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a calificat vineri întrevederea de săptămâna trecută dintre Klaus Iohannis şi liderii ALDE drept ''un pic ciudată'', adăugând că a fost surprins, dar că are încredere totală în Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin. ''Mi-au spus astăzi, înainte de conferinţa de presă am avut din nou întâlnire cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Daniel Constantin, şi trebuie să recunosc că am fost surprins, mi s-a părut, mă rog, puţin ciudat ca în paralel cu consultările oficiale să aibă loc şi aceste întâlniri informale'', a reacţionat liderul social-democrat. El a adăugat că nu a insistat să primească detalii despre discuţii, dar că i se pare ''cel puţin ciudat'' că acestea au avut loc chiar în ziua consultărilor oficiale de la Cotroceni, de la care ALDE şi PSD au lipsit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici